“777”: Dependenţa de jocurile de noroc, transpusă în film, cu ajutorul publicului

0

De săptămâna trecută, pe platforma de crowdfunding Creştem Idei s-a lansat campania de strângere de fonduri pentru realizarea scurt-metrajului “777“, un proiect cinematografic ce doreşte să atragă atenţia asupra dependenţei de jocurile de noroc. Proiectul este realizat de o echipă de tineri studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Persona.

 

 

“777” este un scurt-metraj independent, a cărui poveste îl are în centrul său pe Ghiţă, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenţei lui pentru aparatele de jocuri de noroc (slot machines): de la locul de muncă până la familia şi locuinţa sa. “Acesta nu reuşeşte să găsească nicio scăpare din impas şi se hotărăşte să apeleze la ajutorul divin”, spune prezentarea filmului. Scenaristul şi regizorul proiectului, Aron Rudics, consideră că “jocurile de noroc şi repercursiunile lor nocive asupra oamenilor sunt o temă despre care ştiu destul de multe încât să pot face un film. Chiar dacă e o problemă cu care se confruntă foarte mulţi oameni, nu prea am văzut-o abordată în film. Doresc să arăt pericolul pe care aceste jocuri de noroc le reprezintă, cât de uşor pot să te capteze şi să creeze dependenţă; poţi să pierzi tot şi să sfârşeşti la fel ca protagonistul din film”.

Din distribuţie fac parte, până acum, Radu Lărgeanu, Cătălin Herlo şi Ionuţ Caras, actori de renume al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, dar şi studenţi ai secţiei de Actorie a Facultăţii de Teatru şi Televiziune UBB, precum Alexandra Caras, Crina Andriucă, Ioana Rodica Gabriela, Carina Wagner, Trifa Eduard şi Diana Tuşa. Regizorul şi scenaristul filmului, Aron Rudics, este student în anul anul II al secţiei de Filmologie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune, dramaturg şi colaborator al trupei de teatru „Masca” din Baia Mare. Din echipa de producţie fac parte şi Ştefan Agănencei (Production Manager), student în anul III al Facultăţii de Teatru şi Televiziune, specializat în filmologie, producător a numeroase scurtmetraje studenţeşti şi independente, critic de film şi colaborator al revistei Eliberart, precum şi Fiavia Dima (producător), studentă în anul III a secţiei de Jurnalism, linia engleză, a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Această echipă de tineri ambiţioşi solicită ajutorul publicului pentru realizarea scurt-metrajului “777”, prin contribuţii financiare sub formă de donaţii, care vor fi răsplătite ulterior prin diverse modalităţi (detalii, aici). Dincolo de a duce publicului o poveste inspirată din realitatea noastră imediată, proiectul îşi propune şi să formeze, profesional, o echipă de tineri cineaşti. Suma totală necesară producţiei filmului este de peste 1.200 de euro (bani care vor fi folosiţi pentru închirierea şi amenajarea spaţiilor de filmare, obţinerea recuzitei, materiale de promovare şi alte costuri). Filmările ar urma să aibă loc în a doua parte a lunii aprilie, iar post – producţia ar trebui să fie finalizată în luna mai. Mai multe detalii despre proiect şi cum îl puteţi sprijini puteţi găsi pe contul de Facebook al proiectului sau pe Creştem Idei.

 

 

Foto: “777

 

Puteţi citi şi:

Patru metode prin care poţi deveni mai norocos

Ce mai e de făcut când te laşi de jocuri de noroc


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger