75% din craniul unui bărbat a fost imprimat 3D

0

Săptămâna aceasta, un bărbat din SUA a fost supus unei operații craniene prin care 75% din craniul său a fost înlocuit cu un implant printat 3D, scrie Geek.com. Compania de tehnologie medicală Oxford Performance Materials, cu sediul în Connecticut, a trebuit să aștepte aprobarea regulatorilor americani din domeniu până să realizeze procedura, care nu e considerată foarte ortodoxă.

 

 

Echipa medicală a scanat mai întâi capul pacientului folosind un sistem de imagistică 3D. Odată obținută imaginea, cercetătorii au fabricat implantul pe care urmau să-l plaseze în capul pacientului, înainte de a-l printa. Implantul, pe lângă faptul că avea formă de craniu și o suprafață netedă, a fost înzestrat cu abilitatea de a stimula creșterea celulelor și a oaselor și confecționat din polietercetonăcetonă, un tip de termoplastic care nu stă în calea razelor X. Raportul companiei pe marginea reușitei e sărac în detalii, scrie Geek, care crede că procentul de 75% se referă la masa craniului, nu la aria pe care o acoperă cu adevărat.

Administrația pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite a aprobat procedura în februarie, însă vestea a apărut doar acum. Potrivit companiei americane, implantul poate fi fabricat în circa două săptămâni de la primirea scan-urilor cerebrale ale pacienților și că în jur de 500 de oameni pe lună ar putea pot beneficia de tehnologia ei.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger