71% dintre utilizatorii de Facebook se auto-cenzurează

0

Un doctorand și un reprezentant al Facebook au cuantificat cât de extins este fenomenul de auto-cenzurare pe platforma socială. Se pare că sunt mulți cei care se apucă să tasteze ceva în căsuța de statusuri, dar se răzgândesc.

man-with-blue-duct-tape-over-mouth-600x360

Activitatea este foarte răspândită cel puțin în rândul celor 3,9 milioane de utilizatori de Facebook care au făcut parte din studiu. Ei au numit fenomenul de a tasta cel puțin cinci caractere pe Facebook și a le șterge “auto-cenzură de ultim moment”.

O treime dintre statusurile de pe Facebook au fost cenzurate, se pare. 71% dintre utilizatori au raportat că s-au cenzurat într-o anumită măsură, fie la statusuri, fie la comentarii. Același utilizator s-a auto-cenzurat de mai multe ori.

O parte interesantă a studiului este corelația dintre auto-cenzură și aspectele demografice. Bărbații se auto-cenzurează mai mult, în special dacă au mulți prieteni bărbați. Dar, persoanele cu prieteni diverși din punct de vedere al vârstei, afilierii politice și sexului erau mai puțin predispuse la auto-cenzură.

Un studiu anterior, de dimensiuni mai mici, a enunțat cinci motive pentru care oamenii au tendința de a nu posta ce au scris: pentru evitarea unei discuții în contradictoriu, pentru a nu jigni pe cineva, pentru că aveau impresia că statusul era plictisitor sau repetitiv, considerau că statusul le-ar submina imaginea pe Facebook sau nu au putut posta din cauze tehnice.

Sursa: The Atlantic

Foto: Alexoarabia.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger