7 proiecte care pot schimba România cu ajutorul tehnologiei

0

Legi libere pentru toți, dezvoltarea urbană, analiza activității companiilor unde statul este acționar majoritar, transparentizarea posturilor din administrația publică, educația sexuală a tinerilor sau monitorizarea inventarelor publice de medicamente din România sunt temele tratate de proiectele finaliste în ReStart România – o competiție care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale.

 

Cele 7 proiecte finaliste sunt:

București, orașul tuturor – harta accesibilității pentru persoane cu dizabilități:

O hartă interactivă a tuturor locurilor publice accesibile persoanelor cu dizabilități.

Legi libere:

Crearea unui portal liber de legislație și jurisprudență. Legi accesibile într-un format liber și ușor de utilizat.

Lipsatratament.ro:

Inventarul medicamentelor din România – un sistem electronic de monitorizare a penuriei de medicamente din toată țara. Util pentru doctori, asistente medicale, ONG-uri, pacienți și familiile acestora.

Lexcivitas:

O platformă care îi va ajuta pe cetățeni să cunoască mai ușor legile care stau la baza dezvoltării urbane. În plus, îi va sprijini pe locuitorii orașului București să raporteze acțiunile ilegale.

Publicăm economia publică:

Un site care transparentizează activitatea companiilor la care statul este acționar majoritar, de la regiile autonome la concesionările de resurse publice.

PublicJob.ro:

Un site unde sunt disponibile toate posturile vacante din instituțiile publice.

Sexul vs Barza:

Prima platformă online de educație sexuală pentru adolescenții români, în format video.

În perioada următoare, cele 7 idei finaliste vor fi transformate în prototipuri funcționale în cadrul celui mai intens incubator de idei: Hackathonul ReStart România, un maraton de 48 de ore de programare care va avea loc în București, între 2 și 4 noiembrie.

Peste 100 de idei au fost înscrise în competiția ReStart de anul acesta, în cadrul celor trei tematici: transparența și date deschise, o administrație publică utilă cetățeanului și agregare comunitară.

ReStart România este o competiție în care se propun, discută și dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare și acces la date deschise, o administrație publică utilă cetățeanului, agregare comunitară.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger