7 moduriîn care masajul îți rezolvă problemele

0

Masajul este o terapie verificată pentru mai multe afecțiuni și pentru starea de spirit. Iată câteva exemple de cazuri în care masajul face minuni.

Durerile de gât. Zece masaje ale gâtului în zece săptămâni. Persoane cu dureri cronice de gât au raportat o îmbunătățire cu 55% după acest “regim”, potrivit unui studiu din 2009.

Performanța atletică. Masajul la îmbinarea mușchi-ligamente. Un studiu din 2010 arată că o rundă de 30 de secunde de masaj îmbunătățește mișcarea. Încearcă: Găsește îmbinarea mușchilor cu ligamentele în spatele și deasupra genunchiului și masează locul în cercuri mici cu degetul mare.

Stresul. Nu ai nevoie de un masaj din cap până în picioare pentru a te simți bine. Un studiu suedez din 2010 arată că un masaj de 80 de minute la mâini și picioare scade semnificativ ritmul inimii, nivelul de cortizol și nivelul de insulină, care ajută, împreună, la eliminarea stresului.

Depresie. Orice tip de masaj ajută la ușurarea depresiei, arată o analiză psihiatrică din 2010. Masajul reduce nivelul de stres, ritmul inimii, presiunea arterială, îmbunătățește starea de spirit prin eliberarea serotoninei.

Presiunea arterială crescută. Un studiu arată că după ce oameni cu o presiune arterială normală au avut parte de masaje de 45-60 de minute au înregistrat o presiune arterială scăzută cu o medie de 10,4 mm mercur (mm/Hg) sistolică și 5,3 mm/Hg diastolică.

Dureri de spate. Problemele de spate pot fi complexe. O soluție e simplă – tehnici comune de masaj te pot ajuta să te relaxezi și pot determina eliberarea de endorfină. Asta poate ajuta oamenii cu toate tipurile de dureri de spate.

Constipație. Un studiu suedez din 2009 arată că oamenii care primesc un masaj împreună cu tratamentul convențional pentru constipație se simt semnificativ mai bine decât cei care iau doar laxative.

Foto: Flickr / Nick J Webb

Citiți și:

Ghid în 8 pași pentru renunțarea la fumat

Alinarea prin mâncare pentru minți sănătoase

Pastilă pentru frica de înălțimi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger