64.000 de copaci plantaţi în 15 minute

0

Plantarea contra cronometru pare să fie soluţia pentru problema globală a defrişărilor. Peste 64.000 de arbori au fost plantaţi săptămâna trecută în Filipine, în doar 15 minute, ceea ce înseamnă un record pentru cei mai mulţi copaci plantaţi simultan, informează Huffington Post.

Peste 7.000 de oameni au participat la plantarea record din regiunea Camrines Sur din Filipine. Acţiunea a făcut parte dintr-un program guvernamental care are ca scop plantarea a 12 milioane de copaci în regiunea afectată de defrişări. Pădurile din Filipine se numără printre cele mai periclitate zece păduri din lume.

Aceste păduri stochează 25 gigatone de doxid de carbon. În acelaşi timp, 15% dintre emisiile de gaze cu efect de seră din lume sunt cauzate de defrişări. Pentru a proteja pădurile lumii, Naţiunile Unite au declarat 2011 Anul Internaţional al Pădurilor.

Mai multe ţări fac paşi importanţi în sensul împăduririi, printre care China, Vietnam, Filipine şi India. China, spre exemplu, şi-a crescut suprafaţa împădurită cu 3 milioane de hectare pe an.

Foto: Flickr / bragadocchio

Citiţi şi:

Încă o şansă pentru Ariile Protejate. Poate ultima

Amazonul se transformă din “chiuvetă pentru emisii” în sursă de poluare

Trib din Amazon ameninţat de tăietorii ilegali de lemne din Peru

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger