6 posibile motive pentru care te simți obosit tot timpul

1

Cu toții avem tendința să dăm vina pe stilul de viață aglomerat pentru oboseala pe care o resimțim frecvent. Nu ignora oboseala, poate fi un simptom pentru o afecțiune mai gravă! Iată ce poate indica:

 

 

  1. Anemie. Această afecțiune e mai comună în rândul femeilor cu un program încărcat, care nu consumă suficient fier. Printre alte simptome ale afecțiunii se numără senzația de slăbire, dificultăți în a adormi, lipsa de concentrare, bătăi rapide ale inimii, dureri de cap.
  2. Diabet. Peste 1 milion de oameni sunt diagnosticați cu diabet de tipul 2 în fiecare an și mulți alții nici nu știu că sunt bolnavi. Printre alte simptome se numără sete excesivă, urinare frecventă, pierdere în greutate, iritabilitate, vedere încețoșată.
  3. Boala tiroidei. Dacă hormonii tiroidali sunt în afara normelor, activitățile zilnice cele mai banale te pot epuiza. Printre alte simptome se numără oboseală musculară, pierderi inexplicabile în greutate, căldură corporală ridicată, ritm cardiac crescut, cicluri menstruale mai scurte și sete crescută.
  4. Depresie. Nu e doar o melancolie, depresia este o boală care ne afectează modul în care mâncăm, dormim și ne simțim. Printre alte simptome se numără energie scăzută, modificări ale obiceiurilor de a dormi și a mânca, probleme de memorie și concentrare și negativitate.
  5. Artrită reumatoidă. Această boală autoimună nu este ușor de diagnosticat din timp, dar sunt indicii subtile, precum energie scăzută, pierderea poftei de mâncare și dureri articulare. De obicei, această afecțiune este însoțită de alte forme de artrită.
  6. Apnee de somn.  E posibil să ai această afecţiune dacă oricât ai dormi te simţi obosit. Printre alte simptome se numără sforăitul. Apneea de somn poate duce la afecţiuni cardiace, presiune arterială crescută sau accident cerebral.

Foto: Flickr

Sursa: MSNBC


Un comentariu

  1. Pingback: Cine a furat somnul? Cum ne odihnim în orașul care nu doarme niciodată | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger