6 Mai. Un Marş. Pentru Democraţie

0

În ziua de 6 mai 2012 se va desfăşura un marş al cetăţenilor pe traseul Şoseaua Kiseleff (intersecţia cu strada Ion Mincu) – loc de plecare, Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii.

 

Foto: Vlad Petri

 

Accesul manifestanţilor la punctul de întâlnire va fi permis începând cu ora 14:30, iar participanţii vor pleca în marş la ora 15:00, urmând sa ajungă în Piaţa Universităţii, zona Fântână, la ora 16:00, unde vor rămâne până la ora 17:00, ora declarată de încheiere.

Adunarea publică a fost declarată Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în data de 11 aprilie 2012. Avizarea marşului în forma anunţată de organizatori este susţinută de următoarele organizaţii non-guvernamentale: Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), Asociaţia Pro Democraţia, Active Watch şi Asociaţia Terra Millenium III.

 

Mesajul organizatorilor:

 

Va fi un marş PENTRU şi nu ÎMPOTRIVĂ. Pentru o democraţie reală. Pentru un sistem în care Preşedintele respectă cetăţenii, Constituţia, Parlamentul şi principiul separării puterilor în stat. Pentru un Parlament puternic. Pentru instituţii responsabile în care să putem avea încredere. Pentru o administraţie fără corupţie, politizare şi clientelism.

Pentru o societate integrată şi solidară, în care drepturile fundamentale sunt respectate şi oportunităţile sunt echitabil distribuite. Pentru egalitatea de șanse, fără deosebire de sex, etnie, religie, categorie socială, de venit, orientare sexuală, convingeri sau vârstă. Pentru sisteme de educaţie, sănătate şi asistență socială finanţate corespunzător şi deschise tuturor.

Pentru a sancţiona politica de austeritate care ne condamnă la stagnare economică şi inegalitate. Pentru a promova o economie puternică, în care bunăstarea şi locurile de muncă sunt create pe baza educaţiei şi inovării şi nu a exploatării iresponsabile a resurselor naturale.

Pentru a opri iniţiativele cu efect devastator asupra sănătăţii publice, mediului şi patrimoniului cultural, precum cea de la Roşia Montană sau cea a exploatării gazelor de şist. Pentru alternative de dezvoltare durabilă a comunităţilor locale ale României. Pentru valorizarea potenţialului intelectual, creativ şi artistic.

 

Mai multe detalii aflaţi aici, iar textul scrisorii publice de susţinere a avizării Marşului pentru democraţie îl puteţi citi aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger