Străini în oraşul nostru?

0

Cum să facem să nu ne mai simţim străini în oraşul nostru? Răspunsurile, mâine, la o nouă întâlnire CRIM, la Dianei 4, de la ora 19; echipa ne propune o reflecţie asupra locuirii în Bucureşti.

 

Suntem fericiți ca locuitori ai orașului? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce nu și ce stă în puterea noastră să facem pentru a schimba acele aspecte care ne fac să ne simțim străini în orașul nostru?

Seara va începe cu proiecția filmului Bogota Change, un film de referință despre doi primari care au schimbat radical înfătișarea orașului Bogota, în răstimpul a trei mandate. După vizionarea acestui film, proiectat în cadrul festivalului de film documentar One World Romania 2011, au fost voci care au spus că „în București așa ceva nu se poate realiza”. Așa să fie? Există oare o fatalitate specific bucureșteană? Este mai rău în București decât în Bogota, capitală cu o populație de 3 ori mai mare decât a Bucureștiului, având trista reputație de a fi unul dintre cele mai periculoase și inospitaliere orașe din lume, cu un trafic infernal, cu o criminalitate total scăpată de sub control?

Discuţiile din cadrul CRIM Café 3 se vor axa pe relația noastră cu primarii noștri, despre drepturile și îndatoririle noastre de cetățeni, despre modul în care primarii noștri vin (sau nu) în întâmpinarea noastră, despre eficiență, transparență și integritate. Pe scurt, despre ce înseamnă bună guvernare.

Invitați la discuţie sunt Nicușor Dan – candidat la Primăria București 2012,  Irina Zamfirescu – coordonator proiecte Buna Guvernare – Agenția de Monitorizare a Presei ActiveWatch, Gruia Bădescu – urbanist.

CRIM Café este un concept de laborator social alternativ, menit să stimuleze dialogul liber între participanți și să încurajeze gândirea critică și luările de poziție pe teme majore ale societății românești.

“CRIM – Puterea stă în imaginație” este un proiect al asociaţiei Miliția Spirituală, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică CeRe, Grupul pentru Patrimoniu și Acțiune Civică, Asociația One World Romania și Asociația Română pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR.

Foto: Flickr / raiden2


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger