500 de milioane de copii nu au ce mânca

3

Nici mai mult, nici mai puțin de aproape jumătate de miliard de copii din întreaga lume riscă să dezvolte în următorii 15 ani deficiențe fizice sau mentale, din cauza lipsei hranei. Într-o lume care se pretinde emancipată și în care se cheltuiesc miliarde pentru extravaganțe, mâncarea de bază poate fi totuși un lux.

 

Studiul realizat de Fundația Salvați Copiii arată că în multe țări subdezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare, familiile nu-și pot permite să cumpere carne, lapte sau legume. Derulată în India, Bangladesh, Peru, Pakistan și Nigeria, cecetarea scoate la iveală faptul că unul din șase părinți e nevoit să-și retragă copiii din școli, pentru a-i ajuta la muncă, în vederea procurării hranei. O treime din părinții intervievați au recunoscut că au primit de la copii plângeri referitoare la insuficiența hranei.

”Lumea a făcut progrese reale în reducerea mortalității infantile, de la 12, la 7.6 milioane, însă malnutriția va păstra această cifră relativ constantă, dacă nu o rezolvăm,” spune pentru BBC Justin Forsyth, directorul executiv Save the Children.

Până la rezolvarea problemei însă, unu din patru copii au mari dificultăți de creștere, ceea ce înseamnă că atât corpul, cât și creierul lor, nu se vor dezvolta corespunzător din simpla lipsă a alimentelor de bază. 80% dintre toți acești copii trăiesc în doar patru țări. În fiecare an, 2,6 milioane de copii mor din cauza malnutriției.

”E nevoie urgentă să aducem în discuția publică problema ascunsă a foameni, pentru că aceasta este o crimă tacită,” mai spune Forsyth.

 

Sursa: BBC News

Foto: Globalmadarasi

 

 

 


3 comentarii

  1. E foarte trist. Dar nu vreau să aud, ca soluție, o producție mai mare de hrană. Mâncare există destulă în lume cât să hrănești chiar mai mulți oameni decât suntem acum pe glob. Problema e că mâncarea e pe bani iar câtă vreme lucrul ăsta nu se schimbă, vor fi mereu muritori de foame- la propriu.

  2. Un mare si trist adevar! Iar in timp ce bietii copilasi mor de foame, unii mai “spilcuiti” dintre noi se plang de miile de chimicale din painea feliata sau din pangasius!!! Corect sa fie oare?!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger