500 de calculatoare vor fi donate pentru proiecte de educație

0

Ateliere Fără Frontiere lansează programul “Dublu click pe Educaţie cu Renault şi Ateliere Fără Frontiere”. 500 de echipamente IT (desktopuri si laptopuri), donate de Renault şi recondiţionate de Ateliere Fără Frontiere, vor dota organizaţii non-profit şi instituţii educaţionale, culturale şi sociale din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Bucureşti şi Ilfov.

Aflaţi mai multe despre cine poate aplica şi ce proiecte vor fi susținute pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limită de înscriere a proiectelor este 6 mai 2016.

Etapele de desfăşurare « Dublu Click pe educaţie! »:

  1. Propuneţi un proiect de educaţie care pentru o bună desfăşurare dovedeşte că are nevoie de echipamentele informatice solicitate până pe 6 mai 2016
  2. Completaţi acest proiect pe formularul personalizat: http://www.educlick.ro/dubluclick cu informaţii despre organizaţie
  3. După finalul înscrierilor, în etapa următoare un juriu format din reprezentanţi ai Grupului Renault România, Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, experţi tehnici şi presa vor analiza toate proiectele şi pe baza unor criterii obiective, vor decide care sunt organizaţiile câştigătoare

Contextul proiectului

Potrivit raportului de ţară publicat de Comisia Europeană  în martie 2016, mai puţin de jumătate din forţa de muncă din România (46%) posedă abilităţi digitale suficiente, faţă de 72%  în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice. Din acest motiv, începand cu 2014, Ateliere Fără Frontiere si Grupul Renault România au pus bazele unui partenariat menit sa dezvolte abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor.

În urma primului partenariat de Solidaritate digitală, desfăşurat în toamna anului 2014, 320 de echipamente uzate au fost donate de Grupul Renault Romania, au fost recondiţionate la standarde europene de ‘’meşterii’’ din Ateliere Fără Frontiere, pentru ca în final 11.000 de copii din Argeş si Dâmboviţa să beneficieze de materiale informatice în 2015. Iată lista celor 20 de instituţii de învăţământ şi 8 ONG-uri caştigătoare aici.

Proiectul « Dublu Click pe educaţie cu Renault”  face parte din programul EduClick, programul naţional prin care Ateliere Fără Frontiere şi partenerii săi donează echipamente IT organizaţiilor non profit şi instituţiilor de învăţământ şi sociale din România. Acest program:

  • redă dreptul copiilor şi tinerilor la educaţie digitală prin dotarea proiectelor educaţionale asociaţiilor şi instituţiilor cu echipamente IT;
  • integrează socio-profesional 25 de persoane pe piaţa muncii prin recondiţionarea echipamentelor IT în cadrul Ateliere Fără Frontiere.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger