500 de calculatoare donate proiectelor de educație, formare și inserție

0

Ateliere fără Frontiere a ales o nouă serie de școli, centre educaționale și organizații neguvernamentale care vor primi 500 de calculatoare în cadrul programului Assoclic. Pe baza proiectelor scrise de instituțiile candidate, juriul Assoclic a distribuit echipamentele IT recondiționate în atelierul de inserție profesională AFF.

Peste 170 de dosare de candidatură au fost trimise în această rundă de jurizare, a doua pe anul 2015, fiind solicitate 2.606 calculatoare. 114 din cele 177 de organizații candidate nu au mai beneficiat niciodată de calculatoare prin programul Assoclic. 74% dintre candidații Assoclic sunt instituții publice.

Majoritatea instituțiilor care au nevoie de calculatoare provin din mediul rural, au ca beneficiari în mare parte copii, dar și șomeri, bătrâni, persoane cu dizabilități și alte categorii vulnerabile. Numărul mare de proiecte arată că nevoia de calculatoare este în continuare semnificativă. În unele școli, copiii nu au acces nici măcar la un singur calculator.

Assoclic primește candidaturi din partea asociațiilor neguvernamentale, școlilor, liceelor, grădinițelor, universităților, muzeelor, bibliotecilor și instituțiilor sociale care au proiecte în domeniul educației prin acces IT&C, integrării sociale și formării.

Din 2008 și până în prezent, 1.167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5.873 echipamente IT prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 178.000 de beneficiari din toata țara.

Ateliere fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și a poluării prin reutilizarea si reciclarea deșeurilor, si solidaritatea cu proiecte educaționale prin donarea de echipamente IT.

O nouă rundă de proiecte va fi deschisă în martie 2016.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger