50 de artiști la The Gathering, cel mai mare eveniment de street art din Iași

0

După succesul primei ediții, Hubrica organizează cel de-al doilea episod a The Gathering, eveniment de street art ce adună zeci de artiști și regenerează zone defavorizate.

Ediția a II-a The Gathering se va desfășura în perioada 14-17 septembrie, în spațiul industrial Moldomobila (baza 3), cu începere de la ora 16:00, și va număra 50 de artiști invitați din țară și străinătate, pasionați de graffiti, street art, arhitectură, grafică, ilustrație, pictură, muzică și proiecție video. Evenimentul continuă tema Genesis și presupune o desfășurare coordonată în vederea regenerării peisajului industrial prin artă, pe pereți ce însumează 1.000 metri pătrați. Lista completă a artiștilor se regăsește pe pagina de Facebook Hubrica.

Despre eveniment, organizatorii au declarat: „Este mișcarea de artă urbană de o amploare cum nu a mai existat până acum în Iași. Suntem bucuroși că Hubrica reușește să-și împlinească funcția de catalizator cultural prin deschiderea și cooperarea a zeci de artiști talentați din țară și străinătate care vor transforma pereții de cărămidă și zidărie într-un cavas al unui mesaj de renaștere. Credem că acest proiect va deveni un punct important în poziționarea orașului Iași ca fiind tânăr și adaptat nevoilor culturale contemporane.”

Prima ediție a The Gathering, dezvoltat și implementat de Hubrica, s-a desfășurat în perioada 16-18 august 2017 a însemnat jumătate de kilometru de spațiu revitalizat, implicarea a 30 de artiști locali și naționali și o participare largă a publicului ieșean.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger