50 Cent a fost invitat sa devina „nasul” unui rinocer negru

0

Phila, un rinocer negru din Africa de Sud amenintat cu disparitia, pare sa aiba ceva in comun cu celebrul rapper 50 Cent – amandoi au fost impuscati de noua ori. Spre deosebire de rapperul american, insa, care a reusit sa paraseasca strazile ce l-au pus in fata mortii, Phila si semeneii ei sunt amenintati de la an la an de gloantele braconierilor. Acum, o organizatie pentru protectia animalelor din Africa de Sud il indeamna pe artistul castigator al premiului Grammy sa devina „nasul” nefericitului animal si sa participe public la denigrarea braconajului de rinoceri.

Rinocerul Phila a avut un an foarte greu – a supravietuit dupa doua atentate ale braconierilor care l-au lasat cu rani produse de noua gloante. Dupa primul atac, proprietarul fermei unde locuieste Phila i-a indepartat o parte din cornul ravnit de vanatori, insa dupa cateva saptamani, acestia s-au intors sa taie ce mai ramasese din el. In mod miraculos, femela de rinocer negru a supravietuit, iar acum beneficiaza de serviciile propriului bodyguard – un leu dresat sa o protejeze.

In speranta de a face cunoscuta povestea ei, organizatia sud-africana eBlockwatch, care militeaza impotriva braconajului, il indeamna pe 50 Cent s-o infieze pe Phila si sa o transforme in „fina” lui. Invitatia lor nu este complet nefondata – inainte sa devina un artist celebru, 50 Cent a fost impuscat si el de noua ori pe strazile impanzite de droguri din New York. Desi pare o oferta bizara, ea reflecta situatia disperata in care se afla in prezent populatia de rinoceri din Africa. Braconajul de rinoceri din Africa de Sud a crescut cu 2000% in ultimii trei ani, animalele fiind vanate pentru coarnele lor, despre care asiaticii cred ca ar avea proprietati medicale miraculoase.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Agerpres

Cititi si:

Braconajul de rinoceri a crescut cu 2000% in 3 ani

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger