5 sfaturi pentru a economisi energia când folosești laptopul

4

Îți colectezi deja gunoiul selectiv? Mănânci local și cumperi produse bio? Nu mai știi ce să faci ca să fii verde? Iată o idee – poți fi economicos cu energia când îți folosești laptopul.

1. Redu luminozitatea ecranului! Ecranul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie într-un laptop, iar reducerea luminozității contează.

2. Verifică setările de management ale energiei! Aceste setări variază între laptopurile Mac sau PC. În cazul Mac-urilor ai la dispoziție o serie de opțiuni la “Energy Saver” din “System Preferences”. În cazul Windows-ului poți selecta “Power Options” din “Control Panel”.

3. Evită activitățile intensive din punct de vedere al energiei! Nu face lucrurile care suprasolicită procesorul . Asta înseamnă editarea de filme, jocuri cu grafice sofisticate sau vizualizarea de filme HD.

4. Nu folosi WiFi dacă nu ai nevoie! Când nu-l folosești, închide WiFi-ul (sau 3G-ul). Dacă ai nevoie să fii online, nu prea ai ce să faci, dar dacă te poți lipsi de Internet vei economisi în mod semnificativ energie.

5. Dezactiveaza flash-ul! Acesta este foarte intensiv din punct de vedere al consumului de energie, iar dezactivarea lui va reduce semnificativ impactul laptopului tău asupra mediului.

Foto: Flickr / mandiberg

Sursa: Inhabitat


4 comentarii

  1. Mare plictiseala pe lumea asta. Cred as fi economisit mai multa energie, daca reuseam sa imi infring curiozitatea sa citesc acest articol, basca sa mai si pun un comentariu aici. Si asta, in conditii de luminozitate maxima la monitor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger