5 modalități simple de a vă feri de radiațiile telefonului mobil

10

Câmpul electromagnetic al unui telefon mobil poate cauza schimbări în activitatea cerebrală, susține un studiu publicat miercuri, 23 februarie, de cercetătorii americani. Regiunile cerbrale cele mai apropiate de antena celularelor s-au dovedit a prezenta un consum mai ridicat de energie. Nu se știe încă dacă acest fenomen e pozitiv sau negativ, însă publicația Time a trecut în revistă cinci metode simple de evitare a radiațiilor emise de telefonul mobil pentru orice siguranță.

Citiți: Telefoanele mobile ne modifică activitatea cerebrală

1. Folosiți căști cu fir

Aceasta este cea mai simplă și eficientă metodă de a ține radiația la distanță de capul dumneavoastră. Un set de căști cu fir și microfon plasează o distanță considerabilă între antena telefonului mobil și craniul uman. Cele wireless ar reduce și ele expunerea la radiații într-o oarecare măsură, însă nu integral.

2. Obișnuiți-vă să dați mesaje

Copiii știu deja asta și consideră convorbirile la telefon niște practici învechite de secol XX. Sms-urile țin și ele telefoanele mobile la distanță de creierul nostru și ne feresc de radiații.

3. Nu folosiți telefonul mobil pe post de ceas deșteptător

Dacă depindeți de alarma celularului, atunci aveți tendința să plasați aparatul aproape de cap, cel mai probabil pe noptieră, pentru a o auzi dimineața. Telefonul mobil emite radiații și atunci când nu vorbiți la el, ceea ce înseamnă alte câteva ore de expunere la radiații pe durata somnului de noapte. Mai bine folosiți un ceas deșteptător clasic.

4. Nu vă țineți telefonul mobil în buzunar

Aici nu mai e vorba de creier. Există o serie de cercetări preliminare care susțin că bărbații care își poartă telefonul mobil în buzunarele pantalonilor sau în unul atașat curelei își pun în pericol fertilitatea. Așa că cel mai bine e ca utilizatorii de sex masculin să își țină celularul pe birou sau pe o masă atunci când nu îl folosesc sau în haină atunci când sunt pe stradă.

5. Folosiți o husă care blochează radiațiile

Pong Research, o companie dezvoltatoare de tehnologie menită să îi protejeze pe utilizatorii telefoanelor mobile și ai altor dispozitive wireless de posibilele efecte dăunătoare ale radiațiilor, pune la dispoziție o husă pentru iPhone-uri și BlackBerry-uri despre care susține că reduce cu două treimi nivelul radiațiilor. Un test independet realizat de revista Wired în 2009 a confirmat această afirmație. Husele costă însă între 30 și 50 de dolari.

Foto: Reuters

Citiți și:

Aplicații noi de smartphone pentru economii în trafic

Folosiți-vă smartphone-ul pentru a deveni oameni de știință ai biodiversității

Teleempatia: o posibilă rețea socială a creierelor

Neuroni care ‘vibrează la unison’. De unde vine empatia? Despre neuronii-oglindă și creierul social

Generarea de noi neuroni – cheia adaptării la nou

Tags:



10 comentarii

  1. Nu exista cimp electromagnetic. Exista cimp electric, cimp magnetic si radiatii electromagnetice. Daca ati avea niste cunostinte normale pentru un bacalaureat nu ati scrie asemenea prostii.O zi buna !

  2. Ai dreptate frate, ei sunt inculti dar REM sunt foarte periculoase iar oamenii vb mult la tf.mobil si nu iau in serios AVERTIZARILE!

  3. @Sile – Daca ne luam dupa teoria speciala a relativitatii (care se invata dupa bacalaureat, probabil), campul electric si campul magnetic sunt aspecte diferite ale aceluiasi fenomen.
    Perceptia depinde de sistemul de referinta al observatorului. O forta, care este de natura electrica pentru un observator, poate fi perceputa de alt observator, aflat in alt sistem de referinta, ca fiind de natura magnetica sau ca o combinatie de forte electrice si magnetice.
    Prin urmare, notiunea de camp electromagnetic nu este gresita.

  4. Toti aceia care au postat comentarii la articolul privitor la nocivitatea telefoanelor mobile au pierdut din vedere esenta. Si anume ca este mai important sa eviti folosirea incorecta a telefoanelor mobile decat ca, asupra ta, actioneaza distrugator undele electromagnetice, campul electric sau campul magnetic. Ce conteaza pentru utilizatorul, cu sau fara bacalaureat, ce anume-i produce moartea ? Important este sa se fereasca pentru a ramane in viata !

  5. ANCU DINCA A INVENTAT SI BREVETAT DEJA UN DISPOZITIV CARE NEUTRALIZEAZA INTR-O PROPORTIE MULT MAI MARE RADIATIILE TELEFONULUI MOBIL DECAT O FAC PRODUSELE COMPANIEI PONG RESEARCH. PROBABIL CA NU ATI AUZIT SAU NU VRETI SA AUZITI DE ANCU DINCA(MEDALIAT LA MAI MULTE SALOANE PENTRU INVENTIA SA) DIN CAUZA CA ESTE ROMAN.

    • Cunosc pe cineva care a cumparat pe bani nu putini”inventii”de a lui ANCU DINCA.Rezultatul : 0(zero) EXCROCHERIE romaneasca pe fata! Asa ca nu mai vorbiti prostii.Prostii se nasc in fiecare zi,problema e sa-i gasesti!

  6. @ sile.. mai studiaza…Campul electromagnetic este ansamblul campurilor electrice si magnetice, care oscileaza si se genereaza reciproc. Undele electromagnetice sunt campuri electromagnetic care se propaga. Campul electric si campul magnetic sunt doua aspecte ale unei forme de existenta a materiei, care se numeste camp electromagnetic.

  7. chestia cu husa de protectie este stupida si prostia costa destul . Daca ecraneaza tot nu mai ai telefon iar daca antena trebuie sa ramina in contact cu releul exact aia produce radiatii. Din ce vad pe strada suntem un popor de vorbareti de parca am conduce intreaga lume de aici din Romania.

  8. Pingback: TOTB.ro - Tehnologiile ne afectează somnul » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger