5 modalităţi eco de îndepărtare a mirosului urât

2

Dacă treaba se împute uneori şi nu aveţi la îndemână soluţii consumeriste de dezodorizare, nu disperaţi. Aţi fi uimiţi ce poate face nişte oţet, puţin bicarbonat de sodiu, o dâră de amidon de porumb, o şosetă cu zaţ sau o sticlă de votcă pentru împrospătarea axilei, a patrupedelor, a frigiderului sau a maşinii. Iată cum.

1. Amestecaţi cantităţi egale de amidon de porumb şi bicarbonat de sodiu şi pudraţi-vă uşor la subsuori cu amestecul rezultat dacă aţi rămas fără deodorant şi simţiţi că aţi putea lichida oameni în autobuz.

2. Dacă într-o cameră miroase mai rău decât într-un autobuz, lăsaţi un vas cu oţet într-un colţ al ei preţ de câteva ore.

3. Pentru a scăpa de duhoarea involuntară a unui animal de companie, periaţi blana unui câine (de exemplu) cu bicarbonat de sodiu şi împrăştiaţi în locurile urât mirositoare ale locuinţei brichete de cărbune (de lemn).

4. Vă pute frigiderul din cauza unei pulpiţe de pui care a dospit o lună? Introduceţi boabe folosite de cafea (zaţ) într-o şosetă curată şi cuibăriţi odorizantul astfel format în frigider. Boabele de cafea sunt absorbante eficiente ale împuţiciunii.

5. În sfârşit, dacă vreţi să alungaţi demonii mirosului din maşină, umpleţi cu votcă un pulverizator şi împrăştiaţi uşor particulele etilice în interiorul autoturismului. Votca este un dezodorizant natural ce mai poate fi folosit şi pentru împrospătarea covoarelor sau a hainelor care înţeapă nasul.

Sursa: Secret Tips from the Yumiverse

Foto main: Flickr/net_efekt

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger