5 mituri de vară

0

Vara este anotimpul vacanțelor, dar multe mituri stau în calea relaxării noastre. Urina calmează durerea cauzată de o meduză? Care-i cel mai bun loc unde să ne aflăm în timpul fulgerelor? Acestea și alte întrebări își găsesc răspunsurile mai jos.

Mit: Urina ameliorează durerea cauzată de meduză.

Deși pare convenabil, dar și scârbos, nu s-a dovedit că urina reduce durerea. Soluția este, de fapt, oțetul, a cărui aciditate atenuează durerea. Înmoaie un prosop în oțet și ține-l pe rană 30 de minute. Dacă ai amețeli și greață înseamnă că ai o reacție alergică și trebuie să mergi la medic.

Mit: Te îmbolnăvești dacă intri și ieși în mod repetat dintr-o clădire cu aer condiționat.

Dacă începi să strănuți, cel mai probabil e din cauza alergiilor de sezon. Oamenii care au alergii, chiar și sensibilități minore, ar putea fi afectați dacă ies dintr-un mediu cu aer curat afară, unde se găsesc mulți factori iritanți în aer. Dacă ai astfel de simptome încearcă să stai înăuntru în zilele foarte calde și umede.

Mit: Cel mai sigur loc în timpul furtunii este o mașină datorită anvelopelor de cauciu.

Ești în siguranță în mașină, dar nu datorită cauciucurilor, ci întrucât cadrul mașinii este ca o cușcă din metal. Metalul este un bun conductor de electricitate, cauciucul nu este. Dacă ești la volan în timpul furtunii nu atinge mânerele de metal ale mașinii sau radio întrucât este conectat la antena de afară.

Mit: Flip-flopii sunt buni pentru picioare.

Cei mai mulți flip-flopi nu au suport adecvat pentru curbura talpii, amortizare și nu diminuează șocul. Purtarea lor toată vara ar putea duce la afectarea nervilor piciorului, dureri de călcâie sau tendinite. Dacă nu poți renunța la ei, măcar alege unii cu o talpă de 2 cm și suport pentru curbură. Mai bine alege, totuși, sandale cu barete.

Mit: O baie în piscină face cât un duș.

Oamenii nu se spală înainte de a intra în piscină, deci chimicalele din produsele de îngrijire personală, transpirația și machiajul se combină cu clorul ceea ce îi scade din eficiență. Rezultatul? Piscinele publice nu sunt curate și este necesar un duș cu săpun după o baie în piscină.

Foto: Flickr / theogeo

Sursa: ABC News



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger