5 metode de a convinge pe cineva să facă ce vrei tu

1

Psihologul Kevin Dutton, autorul cărţii Split-Second Persuasion: The Ancient Art & New Science of Changing Minds, spune că există 5 reguli simple prin care putem face pe cineva să-şi schimbe punctul de vedere.

Simplitate: Păstrează-ţi mesajul scurt, clar şi simplu pentru a convinge oamenii că este adevărat.

Să fie în interesul lui: Pentru a face pe cineva să facă ce nu vrea e esenţial să înţeleagă că e în interesul lui. Trebuie să te axezi pe beneficiile persoanei pe care vrei să o convingi, nu pe nevoile tale.

Absurditate: Surprinde persoana pe care vrei să o convingi! Spune-i că prăjitura ta a costat 3,9 lei în loc de 4 lei şi o vei convinge mai uşor să o cumpere şi ea.

Încredere: Cu cât eşti mai încrezător, cu atât vei fi mai credibil, chiar şi atunci când ştii că nu ai dreptate. Este cazul politicienilor.

Empatie: Priveşte persoana vizată în ochi, dă din cap când vorbeşte, spune-i că eşti din acelaşi orăşel din care e şi ea – ne plac oamenii ca şi noi.

Tehnicile de persuadare sunt folosite, spune autorul, cel mai adesea în interesul propriu şi spune că a scris această carte pentru a redresa balanţa în favoarea oamenilor buni.

Foto: Flickr / Guido Jansen

Cititi si:

Cititorii de fictiune devin empatici

Cum ne pacalesc narcisicii

Doctorii care simt durerea trateaza mai bine pacientii

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Încrucişarea mâinilor duce la alinarea durerii » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger