5 locuri exoticeîn care găsești loc de muncă

4

Te gândești să pleci din ţară. Cât mai departe. Nu definitiv, doar să vezi cum e şi pe la alţii. Să experimentezi culturi noi, diferite, să trăieşti ca un adevărat localnic. Să nu fii doar un turist. E foarte greu, însă, în zilele noastre să economiseşti îndeajuns de mulți bani încât să trăieşti măcar un an în altă ţară. Deci va trebui să munceşti acolo. Majoritatea oamenilor optează pentru predarea englezei în şcoli. Este un program lejer, câştigi destul încât să plăteşti chiria (dacă nu e deja asigurată) și mâncarea şi să te şi plimbi. Iar majoritatea ţărilor asiatice aproape cerşesc pentru profesori de engleză.

Articol scris de Nomadic Travel

Iată câteva ţări ideale pentru aşa ceva.

1. Thailanda

phi-phi

De ce Thailanda: Este cel mai aproape loc de Paradis. Este o ţară foarte ieftină, populată cu oameni prietenoşi, are plaje splendide şi o viaţă de noapte activă. Mâncarea este foarte bună şi ieftină, iar vremea este caldă tot timpul anului.

Atenţie: Thailanda nu e ţara în care să te poţi îmbogăţi peste noapte. Dacă nu predai în Bangkok sau la o şcoală internaţională, salariile sunt relativ mici, în special pentru femei. Şcolile nu oferă nici un fel de ajutor (bilet de avion sau cazare).

Locuri preferate: Bangkok, Chiang Mai, Ban Phe

Cerinţe: diplomă de licenţă, dar certificatul TEFL creşte semnificativ şansele unui job. Examenul TEFL trebuie precedat de un curs de 4 săptămâni, dar din păcate nu se dă în România. Costă în jur de 1400 € şi în Europa se poate da în Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia, Cehia sau Grecia. Desigur, poţi să îl dai şi în Thailanda, unde e mai ieftin (1200 €). Există şi posibilitatea cursurilor online, dar acestea nu sunt bine văzute în general.

Linkuri utile: Cum să găseşti un post de profesor de engleză în Thailanda în 10 zile

Cum să devii profesor în Chiang Mai

Discriminarea femeilor profesor în Thailanda

Cum să devii meditator de engleză în Thailanda

http://www.ajarn.com/

2. Coreea de Sud

south-korea

De ce Coreea de Sud: Locurile libere pentru profesori de limba engleză sunt multe, iar salariile sunt ridicate, în special pentru costul vieţii în afara marilor oraşe. În plus, multe posturi includ preţul avionului sau cazare gratuită.

Atenţie: De multe ori, şcolile tind să nu îşi ţină promisiunile. De aceea e important să ai un contract bine negociat cu o instituţie de renume. Este bine şi să citeşti referinţele lăsate de alţii atunci când optezi pentru o anumită agenţie care să îţi caute un post.

Locuri preferate: suburbiile Seul-ului (acolo găseşti de regulă şcoli private, mai bine plătite)

Cerinţe: diplomă de licenţă şi certificat TEFL. Profesorii cu experienţă au un loc asigurat. Cunoaşterea unui instrument muzical cresc şansele de angajare.

Linkuri utileDave’s ESL Cafe

Mai multe localităţi preferate de profesori

Despre Coreea de Sud

Portal de joburi pentru profesori

3. Japonia

japanese-garden-house-lake

De ce Japonia: O varietate de programe menite să te ajute să găseşti un post bun. Un nivel de trai ridicat şi o cultură extraordinară.

Atenţie: Deşi salariile sunt măricele, o bună parte din bani se duc pe costurile vieţii de zi cu zi, mai ales în oraşele mari. Este bine de ştiut că anul şcolar în Japonia începe în aprilie.

Locuri preferate: Tokyo, Sapporo, Hiroshima

Cerinţe: diplomă de licenţă. Au mai multe programe care te vor ajuta să găseşti joburi bine plătite în toată Japonia, cum ar fi programul Jet.

Linkuri utile: Informaţii utile

Forum pentru programul Jet

http://www.jobsinjapan.com/

4. Taiwan

chiang-kai-shek-memorial-arch_taipei_taiwan

De ce Taiwan: Este o ţară frumoasă, cu un climat foarte bun. Se câştigă bine, iar preţurile sunt scăzute.

Atenţie: Aveţi grijă la agenţiile de recrutare, care oferă multe, dar nu se ţin de cuvânt. Întotdeauna întrebaţi de orele de lucru, vacanţe, salariu, asigurare medicală etc.

Locuri preferate: Taipei, Kaohsiung (oraşe mari, dar mai scumpe), judeţul Miaoli (dacă iubeşti muntele şi vrei să înveţi despre culturile aborigene) sau judeţul Puli (pentru lacurile cu apă limpede, traseele de hiking şi un ritm mai lent al vieţii)

Cerinţe: diplomă de licenţă. TEFL sau experienţa nu sunt obligatorii, dar ajută.

Linkuri utile: http://www.eslisland.com/

FAQS despre predarea englezei in Taiwan

5. China

great-wall-of-china-pic

De ce China: Are o populaţie foarte mare şi mulţi vor să înveţe engleza. Se caută profesori, ceea ce presupune salarii competitive şi beneficii interesante (cazare gratuită, bilete de avion).

Atenţie: Instituţiile private de învăţământ nu prea au scrupule, angajează şi concediază la întâmplare, nu oferă întotdeauna beneficiile promise, apartamentele nu arată chiar cum zic iniţial. În plus, după cum ştiţi, există politică de cenzură în China, deci accesul la internet este limitat.

Locuri preferate: Beijing, Shanghai şi Guangzhou sunt cele mai mari orase, dar viaţa la ţară diferă considerabil. Pentru o experienţă autentică sunt căutate Rizhao, Guilin sau Nanjing.

Cerinţe: majoritatea cer doar diploma de licenţă. Şcolile publice sunt foarte indulgente şi este foarte uşor să găseşti un post de profesor.

Linkuri utileAlege între şcoală privată sau publică

http://hongkong.asiaxpat.com/

http://shanghai.asiaxpat.com/

http://www.shanghai-ed.com/

http://www.xianzai.com/

Foto: Reuters

Citiți și:

Cum să îţi foloseşti cu succes cardul în străinătate

Cum să înveţi o limbă străină mai uşor, mai rapid şi…gratis

Cât de sigure sunt zborurile low cost?

Cum să suni ieftin sau chiar gratuit din străinătate

Ponturi pentru zboruri ieftine spre destinaţii exotice

Tags:4 comentarii

  1. de zeci de ani sunt englezii, americanii, australienii prin Asia prin scoli unde predau engleza. Proritari oricum sunt aplicantii a caror limba nativa este engleza. Stiu englezi care sau dus in Asia doar sa schimbe aerul si nu sa faca averi , esti mai aproape de zone turistice , mereu e cald, gangea e la ea acasa acolo, femeile sunt mai ieftine si viata e traita mai intens….Sunt si multi romani care lucreaza prin companii multinationale prin Asia.

  2. Tineti cond ca aceste tari sunt suprapopulate, Coreea si Taiwan nu sunt ieftine.Oricum, ei prefera vorbitorii nativi de engleza.China nu e o destinatie exotica, dar acolo merge si daca ii spui elevului “nu stiu”.

  3. ha serios thailanda?plin de boli venerice,poate mai ai noroc si prinzi si o mina,ca doar e plina tara, sau o grupare de rebeli,sau mai sunt femeile cu putza.

    coreea de sud?tensiuni cu coreea de nord.sa zicem ca e ok,bine ca nu ati pus haiti :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger