Clubul călătorilor vă invită în inima Toscanei

0

Librăria Bastilia (Piața Romană nr. 5) vă  așteaptă joi, 17 mai, ora 19.00, la cea de-a patra ediție „Voyage, Voyage”, la o discuție despre Toscana, sub semnul carnalității și al beției simțurilor. Ne adăpostim de căldură la umbra… viilor și povestim despre artă, erotism și pofta de viață a toscanilor, trecând prin povestirile îndrăznețe din Decameronul lui Boccaccio și urmărind apoi un film vesel și colorat, Sub soarele Toscanei, plin de rețete și arome.


Călătorii invitați ai acestei ediții vor fi Radu Paraschivescu și Mireca Vasilescu, iar dress code-ul acestui eveniment: OCRU, SIENA sau VERDE foios, de chiparos, de lemn umbros, de pin sau măslin…florentin! Cea mai ISPITITOARE apariție primește un premiu din partea casei.

Serile Voyage, Voyage de la Libraria Bastilia propun o evadare în fiecare lună, alături de Nadine Vlădescu și de invitații săi călători, simultan în lume și cărți.

Alătură-te lui Nadine Vlădescu și invitaților săi în călătoria în care vei descoperi altfel, prin prisma unei cărți, a unui film și a conversației, un loc pe care-l credeai cunoscut, străbătut, bifat. Din Parisul fantast și magic până în inima Africii și a memoriei, din bezna ideologică a Coreei de Nord înspre grația albă a primei zăpezi dublineze, din Cuba solară și multicoloră până în Japonia misterioasă, plonjând de pe ascuțimile Himalayei în ascunzișurile Mărilor Sudului, orice călătorie înseamnă dorință, inițiere, cunoaștere și regăsire. Și dacă tot trebuie să ne luăm cu noi oriunde am merge, vino să aflăm cum călătoresc și alții, în jurul lor și-n jurul lumii, ce-i pune în mișcare și ce îi mișcă într-atât încât să-i oprească locului, cu ce-au rămas odată întorși și cum s-a așezat în ei praful drumurilor străbătute.

Un loc, o carte, un film: iată kit-ul de călătorie perfect pentru o evadare în lume—altfel.

Dacă destinația aleasă dă tema discuției, există de fiecare dată și o subtemă, însoțită de o carte suport și de un film sau un documentar care întregește călătoria, fiind adesea un contrapunct ironic sau ludic la discuție. Și pentru că, în orice călătorie, ceea ce pui în valiză contează la fel de mult, ne jucăm de fiecare dată cu un dress code ales în ton cu destinația, urmând ca cea mai potrivită și inventivă apariție a serii să fie premiată cu un premiu din partea casei sau a invitaților. Cât despre invitați, ei sunt călători de soi și povestitori plini de vervă și umor, care vin să-și împărtășească experiențele, pățaniile și impresiile lor de prin lume.

Un festin, așadar, și o urare: „Bon voyage!”

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger