Bâlci romani cu tot tacâmul

0

Să fie sărbătoare, să fie bâlci! şi-au spus cei de la Roman ButiQ, care, între 12 şi 13 mai, organizează la Clubul Fabrica o sărbătoare romani în toată regula. Vă așteaptă o expoziţie cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti din toate timpurile, ateliere de ucenicie, sesiuni de percuţie meşteşugărească, ateliere de pictură, mâncare tradiţională romani, muzică şi bună dispoziţie.

Vei putea admira, dar şi cumpăra, obiecte manufacturate cu atenţie şi pricepere de meşteşugarii romi: bijuterii, costume şi accesorii, obiecte utile, dar şi decorative pentru casa şi grădină, de la mobilier din lemn şi împletitura la vase pentru gătit, ori suporturi pentru flori.

Ca să înţelegi mai bine cum sunt făurite aceste obiecte, 4 meşteşugari iscusiţi te poftesc să le devii ucenic. Cuprul, lemnul, argintul şi rachita vor prinde formă în mâinile tale!

Între timp, lasă-te animat de atelierele de percuţie meşteşugărească, la oale, tigai, mojare şi-alte cele- să auzi cum răsună meşteşugurile, la propriu. DJ Vasile şi Dan Mărgean te vor iniţia, pe 13 mai, între 17:00 şi 19:00.

Pentru că atmosfera să fie completă, pe 12 mai, de la 21:30, Romano ButiQ, Electric Fence şi Balkan Commando (DJ Vasile & DJ Rolf) îţi vor încânta auzul şi te vor face să bătătoreşti pământul sub picioare de atâta dans.

Cu excepţia concertelor, totul va avea loc în aer liber, la soare şi la umbră, aşa că vino – avem noi grijă să te înveselim!

Bâlciul e nepreţuit, aşa că intrarea va fi LIBERĂ!

Acest eveniment este organizat de Asociaţia Romano ButiQ, cu sprijinul Open Society Foundations.

Asociaţia Romano ButiQ s-a înfiinţat din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă şi de a crea spaţiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care aceştia o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigmă de victimă. Obiectivul Asociaţiei este acela de a promova şi dezvolta moştenirea culturală şi artistică a comunităţilor vulnerabile, în special a comunităţii romilor din România.

Romano ButiQ: http://www.youtube.com/watch?v=nvrMQWJJ78I&feature=related

Electric Fence: http://www.youtube.com/watch?v=IpkdbAcr3Yg

Balkan Commando va face trecerea de la muzica de club la folclor într-un mod subtil și dinamic, printr-un set divers și bine documentat: drum&bass, dubstep, electro, asezonat cu muzică țigănească de la noi și din vecini.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger