42% din populația lumii votează în 2014

1

Un an important pentru alegeri în toată lumea. În 2014 vor avea loc aproximativ 40 de alegeri naționale, reprezentând 42% din populația globului și mai mult de jumătate din PIB. Este, de asemenea, un an al premierelor, notează The Economist, care face un grafic al alegerilor din acest an.

 

chart

 

Iată care sunt premierele din 2014: primele alegeri parlamentare democratice în Fiji, primul președinte ales direct în Turcia, primele alegeri pentru UE după 2009, înainte de efectele complete ale crizei financiare și de creșterea partidelor eurosceptice.

Tema dominantă este stabilitatea, explică Alberto Nadelli de la Electionista, organizație care monitorizează alegerile și politica. Multe dintre evenimentele electorale din acest an vor avea repercursiuni, precum cele din India, Indonezia, Afghanistan, Turcia, UE, Africa de Sud și din statele din America Latină.

“Există o posibilitate ca trei regiuni din lume să încheie anul cu o situație politică total diferită”, spune Nadelli. Primele alegeri din 2014 s-au terminat sângeros, pe 5 ianuarie, în Bangladesh, unde au avut loc ciocniri violente încheiate cu 18 decese, potrivit BBC.

Sursa: The Economist

 

Citiți și:

Dezbatere: Ar trebui ca cetățenii să poată demite parlamentari?

Kiev: Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger