40 de milioane de lire aruncaţi pe geam de companiile mici care uită calculatoarele deschise de sărbători

4

Micile companii britanice vor pierde peste 40 de milioane de lire şi vor polua inutil atmosfera dacă vor lăsa computerele, imprimantele şi fotocopiatoarele deschise pe perioada sărbătorilor de iarnă, au calculat experţii de la firma de management al energiei AlertMe, citaţi de BusinessGreen.

Aceştia au monitorizat un birou de 50 de persoane în două weekend-uri şi au observat că dacă rămâne un singur calculator deschis timp de 10 zile cât durează vacanţa de sărbători, firma poluează cu 4 kg de dioxid de carbon, adică de 200 de ori mai mult decât 100 de becuri împreună.

Dacă un singur calculator rămâne deschis în toate cele aproximativ 2,1 milioane de companii mici din ţară, majoritatea închizându-se în perioada sărbătorilor, s-ar emite 8.973 de tone de dioxid de carbon.

Dacă zece angajaţi ar uita să închidă computerele, imprimantele, scannerele, fax-urile şi fotocopiatoarele, emisiile de carbon pe birou ar ajunge la 331 kg, adică 695.000 de tone în toată ţara.

Imprimantele cu laser sunt cele mai poluatoare, informează AlertMe, producând 27 kg de CO2 în 10 zile, pe când fotocopiatoarele, imprimantele şi computerele emit aproximativ câte patru kg.

“Consumatorii au început să ia măsuri pentru managementul energiei acasă şi sperăm să facă acelaşi lucru la locul de muncă. E uşor să laşi calculatorul deschis fără să-ţi dai seama, iar impactul acestuia asupra mediului pe o perioadă de 10 zile este semnificativ”, se arată într-o declaraţie a AlertMe.

Foto: Flickr / mkosut

Tags:4 comentarii

 1. Dacă 6miliarde de oameni ar scuipa toţi odată s-ar produce
  300. 000.de trilioane de bacterii de bacterii.
  Ce ne facem atunci ?

 2. dacă 6.000.000.000 de oameni ar scuipa toţi odată se vor produce
  3.000.000.de trilioane de bacterii .
  Ce se va întîmpla atunci ?

 3. Pingback: Rezoluţiil verzi pentru 2011 » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger