40 de kilograme de plastic, în stomacul unei balene

0

O balenă a eșuat pe o plajă din Filipine cu 40 de kilograme de plastic în stomac. Angajați ai D’Bone Collector Museum au recuperat corpul balenei la est de orașul Davao la începutul lunii martie.

Cei de la muzeu au postat pe Facebook că asta e cea mai mare cantitate de plastic pe care au găsit-o în stomacul unui animal marin. Balena înghițise 16 săculeți de orez, precum și numeroase pungi de plastic.

“Nu eram pregătit să văd atâta plastic”, a spus Darrell Blatchley, fondatorul și directorul muzeului, care a adăugat că începuse calcifierea plasticului.

Folosirea plasticului este o mare problemă la nivel global, dar în special în țările din Sud-Estul Asiei, printre care Filipine.  Cinci state asiatice – China, Indonezia, Filipine, Vietnam și Thailanda – sunt responsabile pentru 60% din deșeurile din plastic care ajung în oceane.

Anul trecut în iunie, o altă balenă a fost găsită pe o plajă din Thailanda, după ce înghițise 80 de pungi din plastic. Un raport de anul trecut arăta că nivelul de poluare cu plastic din oceane s-ar putea tripla în 10 ani.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger