4 feluri de a-ți aranja frigiderul pentru a mânca sănătos

0

Frigiderul poate fi un dușman sau un prieten în lupta ta pentru a mânca sănătos sau a slăbi. Pentru a te împrieteni cu el, iată patru pași ușor de făcut. Aranjează rafturile strategic!

Umple raftul de la nivelul ochilor sau raftul de sus cu fructe, legume și alte gustări nutritive. Ești de 2,7 ori mai tentat să mănânci sănătos, dacă mâncarea sănătoasă este în câmpul vizual, arată un studiu al Universității Cornell. De asta și producătorii plătesc în plus pentru ca produsele lor să se afle la nivelul ochilor în supermarket.

Împachetează inteligent!
O varietate de caserole cu resturi te tentează să mănânci mai mult decât vrei, spune Brian Wansink, autor al “Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think”. În schimb, poți combina resturile pentru ca fiecare recipient să conțină o masă. Dar ai grijă ce garnituri combini cu felul principal, întrucât acestea au uneori, mai multe calorii decât felul principal.

Fă cumpărături mai des, cumpără mai puțin!
În loc să îți cumperi de-ale gurii o dată pe săptămână, mergi mai des la supermarket și fă cumpărături doar pentru următoarele mese. O varietate de alegeri alimentare în frigider s-ar putea să învingă voința de a rezista tentațiilor. Studiile arată, în plus, că oamenii au tendința să micșoreze consumul când rezervele sunt limitate.

Ascunde mâncarea nesănătoasă!
Într-un studiu danez din 2009 se arăta că unul din patru participanți care alegea o gustare sănătoasă în detrimentul uneia nesănătoase ajungea, în cele din urmă, și la gustarea nesănătoasă.Așadar, ascunde mâncarea junk în afara câmpului vizual din frigider.

Foto: Flickr / rkelland

Sursa: ABC News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger