3D sau nu 3D? Chipul lui Shakespeare recreat pe calculator

0

O imagine realista a chipului lui William Shakespeare a fost recreata pe calculator, in 3D, de o echipa de cercetatori, folosindu-se ceea ce se crede ca este masca mortuara a celebrului scriitor. Imaginea  va fi prezentata intr-un documentar de televiziune ce va fi difuzat pe History Channel.

Cercetatorii au folosit o tehnica 3D pe calculator si mulajul care ar fi fost realizat dupa chipul dramaturgului la deces pentru a crea o imagine despre care acestia spun ca este prima in care Shakespeare apare asa cum a aratat el in realitate, relateaza Mediafax citand Dailymail.

Imaginea este insa foarte diferita de toate cele acceptate pana acum si de aceea se crede ca prezentarea sa va crea dispute in randul opiniei publice.

Echipa documentarului “Death Masks”, care va fi prezentat pe 13 septembrie pe History Channel, a mai recreat chipurile unor personalitati precum Napoleon, Iulius Cezar, George Washington si Abraham Lincoln, tot pe baza mulajelor realizate la deces sau in timpul vietii.

Producatorii acestui film de televiziune sustin ca imaginile ce vor fi prezentate vor schimba perceptia asupra felului in care aratau mai multe personalitati istorice . Nici chipul lui George Washington nu seamana cu cel reprodus pe bancnota de un dolar si nici cel al lui Napoleon, cu cel din diferitele reprezentari ale francezilor.

Insa felul in care a fost reconstituit chipul lui Shakespeare va cauza, probabil, cele mai multe controverse, deoarece unii experti contesta faptul ca mulajul folosit de echipa TV ar fi autentic. Mulajul a fost gasit la Darmstadt, Germania, in anii 1840, iar cercetatorii germani au considerat ca este unul facut dupa chipul lui Shakespeare, dupa ce au realizat o serie de teste.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger