Agricultura, responsabilă pentru 92% din consumul mondial de apă

2

Un nou studiu al Universității din Twente, Olanda, a investigat problema crizei de apă, investigând unde se duce una dintre cele mai importante resurse naturale ale omenirii. Cercetătorii au analizat cantitatea și distribuția consumului global de apă între 1996 și 2005 și au descoperit cifre uimitoare.

Agricultura reprezintă 92% din consumul global de apă. Mai exact, consumul cel mai mare se înregistrează la culturile de grâu, orez și porumb – 27%, la carne – 22% și la lactate – 7%. Țările aride se bazează din ce în ce mai mult pe alte țări, consumând ceea ce cercetătorii consideră “apă virtuală”.

În plus, studiul mai arată că trei țări din lume sunt responsabile pentru aproape 38% din consumul global de apă, acestea fiind China, India și Statele Unite. Statele Unite, care au o populație mai mică decât China și India, conduc la capitolul consum pe cap de locuitor, cu 2.842 de metri cubi de apă pe cap de locuitor pe an. Media globală este de 1.385 de metri cubi de apă pe cap de locuitor pe an.

Foto: Flickr / USACEpublicaffairs

Sursa: Treehugger


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger