350.org: Occupy Wall Street, de la o mână de tineri furioși la o mișcare mondială care poate schimba jocurile

0

A început cu o mână de tineri americani scandalizați de lăcomia corporațiilor, a devenit o demonstrație de zeci de mii de oameni care au ocupat Wall Street, iar acum mișcarea Occupy Wall Street ia proporții mondiale. Și românii se pregătesc să ocupe străzile Bucureștiului. Occupy Romania începe pe 15 octombrie, de la Piața Unirii. Printre zecile de mii de protestatari din cadrul Occupy Wall Street s-a aflat și o coaliție de activiști climatici coordonați de organizația internațională 350.org care au scandat “Noi suntem cei 99%”. Phil Aroneanu, director de campanii pentru 350.org, a mărșăluit alături de americanii scandalizați de lăcomia corporațiilor și transmite, pentru Think Outside the Box, că nimeni nu știe ce va deveni această mișcare, dar este posibil să schimbe jocurile.

“Ce a început ca un grup mic de tineri cu un apel vag la acțiune evoluează într-o inspirație pentru toată lumea, iar echipa noastră de la 350.org este încântată să sprijine această mișcare în formare. În ultimele două săptămâni, mișcarea a devenit din ceva mic, local, ignorat de media în ceva masiv, global și imposibil de ignorat”, spune Phil Aroneanu, pentru Think Outside the Box.

Protestele non-violente au loc în sute de orașe americane, iar poveștile “celor 99%” sunt auzite în toată lumea. 350.org colaborează, în prezent, cu reprezentanții mișcării din alte orașe din SUA și din lume pentru a împărtăși oamenilor din spiritul Occupy Wall Street.

“Acum două zile m-am alăturat unei echipe de activiști climatici pasionați în Manhattan pentru a protesta împreună cu zeci de mii de oameni ca parte din mișcarea Occupy Wall Street. Cererile mulțimii sunt variate, dar totul se reduce la acest lucru – orice problemă cu care ne confruntăm, de la evacuări la criza climatică, este agravată de lăcomia necontrolată a corporațiilor și procesul politic corupt. Pe măsură ce mărșăluiam, mi-am dat seama că numirea (și acționarea în această direcție) rădăcinii celor mai mari probleme ale lumii este exact ceea ce cere această mișcare”, ne scrie Phil.

Potrivit Reuters, Occupy Wall Street, care a început în urmă cu o lună cu câteva sute de protestatari, a inspirat mișcări asemănătoare în alte 1.300 de orașe din SUA și din lume.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger