300 de ani pentru combaterea deşertificării în China

3

Presiunile demografice, precipitaţiile scăzute şi schimbările climatice au făcut din China cea mai mare victimă a deşertificării, o problemă care ar lua 300 de ani pentru a fi combătută, informează AFP.

De asemenea, păscutul excesiv, reclamarea pământurilor şi consumul de apa nepotrivit îngreunează oprirea extinderii deşerturilor în zonele de nord şi vest ale ţării.

“China este o ţară cu cea mai extinsă zonă de deşert din lume”, spune Zhe Lieke, director al Administraţiei Forestiere de Stat.

Aproximativ 27% din totalul suprafeţei uscate a Chinei sau aproximativ 2.6 milioane kilometri pătraţi reprezintă deşert, iar 18% din pământ este erodat de nisip.

Experţii consideră că 530.000 de kilometri pătraţi pot fi reabilitaţi ca pământ verde, dar procesul ar dura 300 de ani la rata actuală de “întoarcere” a deşertificării cu 1.700 de kilometri pătraţi pe an.

Cea mai gravă eroziune din lume are loc în bazinul râului Galben. al doilea cel mai mare râu din China, cu 62% din suprafaţă afectată de eroziunea apei şi solului.

Foto: Flickr / preston.rhea

Cititi si:

Time: Top 10 al celor mai importante evenimente de mediu in 2010

Dispute intre tarile bogate si cele sarace pe tema Protocolului de la Kyoto

Tags:Advertisment ad adsense adlogger