30 noiembrie: Strângere de alimente pentru familii nevoiașe

0

image004Evenimentul „Banca de Alimente”, organizat de Crucea Roşie, va avea loc la nivel naţional. Alimentele vor fi strânse în 16 oraşe  (Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Suceava), la oricare hipermarket Carrefour.

În fiecare dintre aceste oraşe, ziua de 30 noiembrie va fi dedicată colectării de alimente greu perisabile destinate persoanelor defavorizate. Proiectul „Banca de Alimente” îşi propune să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadourile de care aceştia au mare nevoie: alimente de bază greu perisabile, din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Campania strângerii de alimente va fi semnalizată la intrarea în fiecare hipermarket Carrefour din ţară, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Roşii, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, vor îndemna clienţii magazinelor să doneze alimente greu perisabile în containerele de alimente special amenajate după casele de marcat.

La iniţiativa Fundaţiei Carrefour şi Carrefour România, programul naţional al Crucii Roşii Române s-a alăturat campaniei europene de colectare de alimente, care se desfăşoară simultan în 8 ţări: Argentina, Belgia, Brazilia, Franţa, Italia, Polonia, România şi Spania, în data de 30 noiembrie. Aproape 3,000 de magazine Carrefour din lume: 1,100 de magazine în Franţa, 700 în Italia, 200 în Polonia s-au alăturat campaniei. În România, Carrefour este susţinătorul programului Banca de Alimente al Crucii Roşii încă din anul 2009, când proiectul a luat naştere şi a fost implementat în hipermarketurile Carrefour din întreaga ţară. În 2012, clienţii Carrefour au donat aproximativ 73 de tone de alimente, ajutând astfel 17,000 de familii.

 

Citiți și:

Un om al străzii își caută pensia

Două portocale și o măgura. Crăciunul la azilul de bătrâni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger