3 greşeli de evitat care îţi încetinesc metabolismul

0

Activitatea fizică este cea mai bună metodă de a arde caloriile. Exerciţiile trebuie făcute însă cu cap pentru a nu te îndepărta de la scopul pentru care îţi dai sufletul pe banda de alergat. Iată trei greşeli de evitat:

1. Diversifică activitatea fizică! Când faci aceleaşi exerciţii zilnic, săptămână după săptămână, mintea nu e singura care se plictiseşte. Şi muşchii se plictisesc. Dacă ai acelaşi ritual zilnic, corpul nu mai este provocat şi activitatea nu mai dă rezultate.

Soluţie: Schimbă ritualul. În locul programului obişnuit de la sală mergi la o plimbare în pădure în weekend. Orice altă idee de diversificare a programului este binevenită.

2. Eşti un sclav al programului de cardio. Aerobicul este bun pentru corp şi suflet, dar dacă nu echilibrezi acest sport cu exerciţii de forţă îţi compromiţi antrenamentul. Rezistenţa, care se antrenează prin ridicarea de greutăţi, este singura modalitate de a creşte masa musculară. Combinarea exerciţiilor cardio cu cele de rezistenţă duce la pierderea a de două ori mai multă grăsime, arată un studiu.

Soluţie: Ridica greutăţi de două ori pe săptămâna, “atacând” toate grupele de muşchi.

3. Eşti blocat în programul de ardere a grăsimilor. Când te urci pe banda de alergat, pe bicicleta eliptică sau alt aparat de cardio de la sală vei găsi un program special pentru arderea grăsimilor. Acesta se bazează pe faptul că la intensităţi mai mici, corpul foloseşte un procent mai mare din grăsime ca şi combustibil, dar arde mai puţine calorii.

Soluţie: Arde mai multe calorii, implicit mai multe calorii din grăsime, prin creşterea gradului de efort.

Foto: Flickr / cumi&ciki

Sursa: Prevention

Cititi si:

Cum sa te pregatesti pentru un maraton

Sexul te poate omori

Cafeaua, sexul si suflarea nasului declanseaza anevrisme cerebrale

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger