250 de kilometri în deșert pentru copiii bolnavi de inimă

0

Pentru a patra oară la rând și pentru a treia oară împreună cu Inima Copiilor, Paul Dicu participă la una dintre cele mai grele și spectaculoase curse de anduranță din lume: 250 de kilometri în 6 zile, prin Sahara. Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta între 6 și 12 aprilie, în deșertul marocan.

 

paul

 

Între competițiile de ultramaraton (deloc puține în lume), Marathon des Sables și-a câștigat renumele pentru condițiile drastice impuse participanților: pe toată durata concursului, alergătorii poartă în spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supraviețuire, hainele și mâncarea pentru toată săptămâna – cam 11 kilograme. Organizatorii oferă doar apă, adăpost în corturi berbere (sacul de dormit și salteaua izopren sunt duse de concurent, totuși) și, la nevoie, asistență medicală.

Distanță totală a cursei variază de la an la an (programul și traseul fiecărei etape sunt secrete până în dimineață respectivă!), dar în total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, împărțiți în 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lungă etapă are chiar peste 80!

Ce caută Paul în Sahara din nou? Răspunsul e simplu: deșertul e iubirea și nebunia lui și, în cuvintele lui: “trebuie ca Inima Copiilor să continue să bată, mai tare, mai deslușit, mai cu folos pentru din ce în ce mai mulți copii care au nevoie de ajutor!” Ca de 3 ani încoace, Paul Dicu aleargă pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă.

“Lucrurile pe care, împreună cu partenerii și prietenii noștri, le-am făcut la Spitalul de Copii Marie Curie din București nu sunt deloc puține, și suntem mândri și recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să dăm o șansă în plus copiilor născuți cu malformații cardiace, și nu numai lor. Dar e nevoie de noi în continuare: vrem să organizăm misiuni medicale mai dese, vrem să putem trimite mai mulți medici și asistente la specializare, vrem că la Marie Curie să nu lipsească nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienți”, spune Alexandru Popa, Președintele Asociației.

Acesta este rostul acestei noi aventuri a lui Paul în Sahara: ca, prin glasul lui, oamenii din jurul nostru să mai audă o dată despre copiii bolnavi de inimă și despre cum le putem oferi împreună o șansă să crească mari și sănătoși.

Cum puteți ajuta Inima Copiilor? În multe feluri:

În aprilie, un SMS trimis la 8861 înseamnă o donație de 2 Euro (8861 e un număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone. Nu se percepe TVA).

Donații … în kilometri! Între 6 și 12 aprilie 2014, putem, cu toții, să alergăm “în pas cu Paul”. Oricine poate fi alături de el alergând atât cât vrea sau poate oriunde îi face plăcere: în parc, pe stradă, pe bandă. După alergare, poate trimite un email mail la [email protected] cu “dovada” (numele, vârsta, distanța cu care contribuie și locul în care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul). Fiecare pas făcut “în pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: ING Asigurări de Viață va răsplăti fiecare kilometru adunat astfel cu o donație de 2 Euro către Inima Copiilor. În total, compania pune la bătaie 20.000 de Euro: anul trecut această sumă a fost “câștigată” în 5 zile – anul asta oare cât ne va lua?

€Donații online pe site-ul www.inimacopiilor.ro

Formularele de 2%

Poate cel mai important lucru pe care l-am aflat în anii de când Inima Copiilor ajută copiii bolnavi de inimă, este că niciun ajutor nu e prea mic. Literalmente, un sms de 2 euro, un formular de 2% sau o donație cât de mică pot însemna că un copil născut ieri cu o malformație cardiacă gravă poate fi operat și salvat azi la Marie Curie.

Sursa: Inima Copiilor

 

Puteți accesa și:

Când alergatul salvează vieți

Paul Dicu a terminat cu bine Marathon des Sables


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger