25 de moduriîn care poţi folosi sarea, altfel decât în mâncare

0

O poți pune în mâncare şi o poţi folosi şi la curăţenie – în 25 de moduri diferite. Răspuns: sarea. Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, sarea te ajută să cureţi orice, de la o pată de mucegai la una de vin. Iată 25 de modalităţi în care poţi folosi sarea:

1. Curăţitor universal. Amestecă sare şi oţet ca să obţii o soluţie universală de curăţare, dar evită suprafeţele sensibile la oţet precum linoleum, marmură sau suprafeţele ceruite.

2. Alamă sau cupru. Dacă vrei să dai strălucire unei suprafeţe de cupru foloseşte o soluţie din sare, făină şi oţet în cantităţi egale şi aplic-o pe metal cu ajutorul unui material textil. Pentru a lua luciul, freacă suprafaţa din cupru cu o coaja de lămâie cu sare.

3. Oalele de fier. Dacă oalele tale necesită o curăţare, încălzeşte-le la foc mediu şi toarnă ulei cât să acopere integral fundul. Când s-a încălzit, îndepărtează oala de pe foc şi pune 2-4 linguri de sare să se formeze o pastă. Freacă şi adaugă sare şi ulei dacă mai este nevoie pe parcurs. Clăteşte cu apă fierbinte.

4. Covorul. Pentru a scăpa de petele de pe covor foloseşte o soluţie din sare, oţet şi borax. După ce se usucă, aspiră.

5. Şemineul. Dacă arunci o mână de sare pe foc din când în când păstrezi şemineul curat.

6. Filtrul de cafea. Pentru a-l curăţa adaugă 2-3 linguri de sare şi lasa-l la fiert.

7. Email. Pentru a curăţa oalele şi vasele din email foloseşte o soluţie din sare şi oţet în părţi egale.

8. Aur. Ca şi pentru alte metale, freacă aurul cu o soluţie din sare, oţet şi făină în părţi egale pentru a-l curăţa.

9. Mâinile. Pentru a îndepărta mirosul de usturoi şi ceapă de pe mâini, foloseşte un amestec de sare şi oţet.

10. Pete de lichid. Dacă verşi pete de lichid colorat pe covor, precum vin, tamponează zona apoi aplică sare, lasă să se usuce, apoi aspiră.

11. Metal. Pentru metale mai dure precum oţelul, foloseşte un amestec de sare şi suc de lămâie pentru a freca suprafaţa, clăteşte şi usucă.

12. Mucegai. Petele de mucegai pot fi îndepărtate cu sare şi suc de lămâie. Usucă suprafaţa curăţată astfel la soare, apoi clăteşte şi pune la uscat.

13. Cuptorul. Pentru a curăţa cuptorul aplică un amestec de sare, oţet şi praf de copt. Freacă şi curăţă cu o cârpă umedă.

14. Aliaj. Pentru aliaje foloseşte un amestec de sare, oţet şi făină şi lasă la uscat. Apoi clăteşte şi şterge cu o cârpă moale.

15. Arsuri. Dacă ai ars mâncarea într-o oală sau o tigaie, adaugă sare imediat. Aceasta va ajuta la îndepărtarea cu uşurinţă a arsurii.

16. Frigiderul. Poţi curăţa frigiderul cu un amestec de sare şi apă minerală.

17. Rugina. Fă o pastă din sare, smântână şi apă şi aplic-o pe petele de rugină. Lasă la uscat la soare.

18. Argint. Pentru vasele din argint şi alte obiecte, pune folie pe fundul unei tăvi de copt, pune argintăria şi acoperă cu apă. Adaugă o linguriţă de sare şi una de praf de copt. Lasă la fiert timp de cinci minute. Îndepărtează de pe foc, lasă la răcit şi clăteşte.

19. Încălţări. Pentru a ameliora mirosul din interiorul încălţărilor adaugă puţină sare din când în când.

20. Chiuveta. Pentru a păstra chiuveta albă, foloseşte un amestec de sare şi terebentină. Lasă mixtura să acţioneze timp de 15 minute apoi îndepărtează-o cu o cârpă moale.

21. Scurgerea de la chiuvetă. Pentru a întreţine scurgerea toarnă apă clocotită cu sare din când în când.

22. Chiuvetă înfundată. Amestecă o jumătate de cană de sare, o jumătate de cană de praf de copt şi un sfert de cană de smântână şi toarnă mixtura în scurgere. Toarnă, apoi, un ibric cu apă clocotită şi lasă să acţioneze cel puţin două ore, apoi lasă apa să curgă.

23. Vaze. Foloseşte sare pentru a freca vazele, apoi clăteşte.

24. Împletituri din răchită. Dacă mobila de grădină şi-a pierdut din albul imaculat, aplică o mixtură de sare cu peria si las-o să acţioneze la soare.

25. Lemn. Îngrijeşte suprafeţele din lemn cu un amestec de ulei şi sare, apoi îndepărtează cu o cârpă curată.

Foto: Flickr / TheGiantVermin, Very Daily Photos Album

Sursa: Huffington Post

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger