24 iulie, prima zi în care homosexualii din New York se pot căsători

1

New York-ul își va deschide birourile duminică, 24 iulie pentru a permite cuplurilor de același sex să se căsătorească în prima zi în care legea care le permite acest lucru intră în vigoare, a anunțat primarul Michael Bloomberg.

 

De obicei, birourile sunt închise în weekend, dar primarul a anunțat că acestea vor fi deschise pentru această ocazie specială. “Este un moment istoric pentru New York, un moment pe care multe cupluri îl așteaptă de ani de zile sau chiar decenii și nu le mai lăsăm să aștepte o zi în plus”, a spus acesta.

Guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a semnat, luna trecută, legea care le permite persoanelor de același sex să se căsătorească, New York-ul devenind al șaselea și cel mai mare stat din SUA care permite căsătoriile gay.

Homosexualii au protestat în această săptămână când au apărut formularele de căsătorie față de faptul că acestea conțineau termenii “mire” și “mireasă”. Aceștia au fost înlocuiți cu “soțul A” și “soțul B”.

Foto: Flickr / basykes

Sursa: Reuters


Un comentariu

  1. Pingback: Ecuaţia familiei: un părinte, doi părinţi, trei părinţi, mai mulţi părinţi | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger