2014 ar putea aduce o revoluție gastronomică

1

După sărbători, sîntem mai mult sau mai puțin scîrbiți de mîncare; sau măcar de gătit. În astfel de zile, ideea că poți scăpa de foame doar bînd un pahar cu un praf alb și apă pare destul de atrăgătoare.

 

 

Soylent e un produs care promite o revoluție. A atras deja 2 milioane de dolari în pre-comenzi și în cîteva săptămîni va ieși pe piață. E vorba de un praf care conține un amestec de proteine din orez, făină, ulei de măslină și diverse minerale și vitamine, despre care v-am mai povestit anul trecut. Cei care l-au testat spun că nu e în nici un caz o plăcere pentru simțuri. Dar dacă nu ești genul căruia să-i pese prea mult de mîncare ca plăcere sau activitate, e perfect.

Pe lista de comenzi sînt mulți programatori/IT-iști și femei casnice ocupate; produsul a fost, de altfel, marketat ca pentru aceste categorii. Inventatorul Soylent, Rob Rhinehart (foto), un programator de 25 de ani, spune că el însuși nu știe să gătească și nici n-are timp, iar mîncarea rapidă pe care o găsește în supermarketuri e oricum oribilă. Soylent nu are o compoziție fixă, fiecare client avînd posibilitatea să-și adauge sau să-și scoată, tot prin comandă, ingredientele dorite sau nedorite.

Editorul revistei Food Science & Nutrition spune că mîncarea și mixurile chimice nu sînt același lucru. Nutrienții luați în sine și amestecați nu au același efect biologic ca mîncarea gătită. O banană nu e doar potasiu plus alte elemente.

Rhinehart însă declară că e mulțumit să-și ia substanțele hrănitoare din Soylent și doar de două sau trei ori pe săptămînă să mănînce normal, pentru variațiune și ca să petreacă o oră, două cu prietenii.

Pe lîngă faptul că e kosher și vegan, Soylent mai are un avantaj – deocamdată costă cam 10 dolari pe zi, dar prețul scade vizibil; în curînd, ar putea fi cel mai ieftin mod de a ne hrăni.

Mai multe despre acest produs și comentarii aici.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger