20 de copii sînt împușcați zilnic în America

1

 Controlul armelor e un subiect mereu fierbinte în mass-media americană dar, în mod bizar, pînă acum nu s-a făcut o centralizare a datelor despre copiii victime ale armelor de foc.

 

0,,21093447-EX,00

 

 

Un studiu publicat săptămîna aceasta în revista Pediatrics scoate la lumină cifre incredibile: în fiecare zi a anului 2009 (dar se presupune că de atunci nu s-au petrecut schimbări semnificative) 20 de copii și adolescenți au fost spitalizați pentru răni provocate de arme de foc; 453 dintre aceștia au murit în urma rănilor.

Dintre aceștia, 90% erau băieți; numărul afro-americanilor e de 10 ori mai mare decît cel al albilor. Copiii și adolescenții latino spitalizați ca urmare a unor asemenea incidente au fost de trei ori mai mulți decît copiii sau adolescenții albi.

24% dintre incidente au fost accidentale, 4% sinucideri și restul atacuri intenționate.
Cheltuielile de spitalizare în aceste cazuri au ajuns la 147 de milioane de dolari în 2009 dar suma e calculată fără cheltuielile de reabilitare și terapie; aproape jumătate dintre copiii internați au ieșit din spital cu dizabilități care le restrîng opțiunile de muncă.În general, distribuția victimelor e marcată de inegalitate socială – cei mai mulți răniți provin din familii sărace.

Pînă acum, aceste date erau culese de National Epidemiological Injury Surveillance System dintr-un total de 66 de spitale. Noul studiu acoperă 96% dintre spitalele americane.

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger