193 de rinoceri omorâți în 2011 în Africa de Sud

0

Anul 2011 este pe cale să devină unul dintre cei mai proști ani pentru rinoceri. Braconierii din Africa de Sud au omorât deja 193 de rinoceri în primele șase luni ale anului, potrivit organizației de conservare World Wide Fund for Nature (WWF).

Deși au fost arestați peste 100 de braconieri, condamnările sunt foarte puține. În acest ritm, recordul de anul trecut, de 333 de rinoceri omorâți, poate fi depășit în 2011.

WWF anunță că dintre cei 193 de rinoceri uciși în acest an, 126 de animale au fost omorâte în Parcul Național Kruger din Africa de Sud, una dintre cele mai mari rezervații de pe continent și casa a peste jumătate dintre rinocerii din lume.

Potrivit WWF, vânătorii ilegali profită de învecinarea Africii de Sud cu Swaziland pentru a evita detenția. Autoritățile au reținut 123 de braconieri în acest an, dar numai șase au fost condamnați.

La fel de îngrijorătoare precum creșterea numărului de rinoceri vânați este și vânarea acestora în locuri pe care braconierii nu le-au căutat de ani de zile. Pentru prima dată în 20 de an,i braconierii au omorât un rinocer în Swaziland.

Rinocerii sunt vânați pentru cornul lor despre care în cultura asiatică se crede că are proprietăți medicinale, deși conțin în cea mai mare parte cheratină, ca și unghiile.

Foto: Flickr / macinate

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger