15.000 de australieni au ieșit în stradă împotriva unor legi ce inhibă viața de noapte

0

Peste 15.000 de australieni au ieșit în stradă duminica aceasta pentru a protesta împotriva unor legi introduse în 2014 de către guvernul din Noua Galie de Sud cu scopul de a combate cazurile de violență provocate de alcool din Sydney, scrie Mashable. Legislația interzice accesul în cluburi după ora 1.30 noaptea și consumul de alcool din ele după ora 3, precum și vânzarea de băuturi alcoolice în magazine după ora 10 seara. Aceste măsuri au stârnit indignarea multor persoane, care spun că interdicțiile distrug afacerile și cultura vieții de noapte și încalcă libertățile individuale.

La protest au participat oameni tineri și persoane în vârstă, alături de copii și câini. Unele din pancartele manifestanților era îndreptate împotriva cazinonului din oraș, care nu a fost supus interdicțiilor, și a premierului Noii Galii de Sud, Mike Baird.

Demonstranții au mărșăluit încet pe bulvardul Elizabeth Street, având ca destinație finală parcul Hyde din Sydney, unde protestul s-a transformat într-un festival de două ore. În ciuda ploii care a căzut peste ei, protestatarii au dansau pe muzica DJ-ilor de la o casă de discuri locală. La eveniment au cântat și formații australiene, dintre care una a făcut un cover după celebra piesă de la Beastie Boys (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) („Trebuie să vă luptați pentru dreptul de a vă distra”, în traducere liberă), iar muzicieni australieni celebri au luat cuvântul împotriva interdicțiilor guvernamentale.

Potrivit The Guardian, interdicțiile au fost introduse după o serie de decese survenite în urma unor bătăi pe fond de alcool, protestatarii considerând că acest pretext este exagerat. O coaliție formată din Noua Galie de Sud formată din medici, asistente medicale, paramedici și polițiști sunt însă de altă părere. Potrivit serviciilor de urgență, cazurile de violență generate de alcool ar fi scăzut dramatic de la intrarea în vigoare a noilor legi. Numărul victimelor unor astfel de incidente care ajung la Spitalul St. Vincent s-ar fi redus cu 32% și nu s-ar fi înregistrat nici un deces pe fond de alcool de la adoptarea interdicțiilor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger