130 de persoane vulnerabile angajate la Ateliere fără Frontiere în 5 ani

0

Ateliere fără Frontiere a împlinit 5 ani de activitate a atelierului de inserție. Din 2009 și până acum au fost create oportunități de angajare pentru 130 de persoane in dificultate, care au lucrat sau lucrează în continuare în cadrul celor trei unități de producție, iar 40 dintre ei au găsit un loc de munca stabil pe piața convențională a muncii.

 

sacose

Genți din bannere vechi, realizare la Ateliere fără Frontiere, pentru Festivalul de Film Pelicam

De la înființare și până acum, asociația a donat 6.000 de calculatoare complete ce au ajutat la înființarea a peste 1.000 de laboratoare IT în cadrul carora 140.000 de beneficiari participă la proiecte educaționale, de instruire sau reintegrare socială prin unelte informatice. Acestea au fost realizate prin programul de donații Assoclic dar și prin alte programe de solidaritate digitală dezvoltate alături de companii responsabile. Numai în 2013 au fost donate 1609 de calculatoare complete pentru beneficiari care altfel nu ar avea acces la IT&C.

“În 2013 am reușit creșterea semnificativă a activității economice cu 47% față de 2012, la 46% din bugetul asociației, iar acest lucru ne-a permis să continuăm activitatea și să angajăm mai multe persoane în dificultate. Am mărit spațiul de producție pentru a face față dezvoltării și diversificării activitățiilor, printre care începerea atelierului de confecții ‘remesh’, prin care am vândut 5.000 de produse de modă etică făcute din meshuri și bannere publicitare reutilizate”, spune Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere.

Ateliere fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și  a poluării prin reutilizarea si reciclarea deșeurilor, si solidaritatea cu proiecte educaționale prin donarea de echipamente IT.

Puteți citi și:

FOTO 10 obiecte de mobilier care au fost reciclate din deșeuri

Asociația Ateliere fără Frontiere a finalizat cel de-al șaptelea șantier de solidaritate


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger