13 contaminări cu petrol în 30 de zile pe trei continente

0

Se dovedește din nou că industria petrolului este una murdară, dacă ne uităm doar la ce s-a întâmplat în ultima lună. Potrivit unui infografic realizat de Huffington Post, în ultimele 30 de zile au avut loc 13 poluări cu petrol pe trei continente. Printre acestea se numără scurgeri din conducte, deversări pe apă și pe uscat, la deraierea trenurilor sau în timpul verificărilor de rutină.

Doar în America de Nord și de Sud, s-au vărsat peste un milion de galoane de țiței și chimicale toxice, o cantitate suficientă pentru a umple două piscine olimpice.

11 martie: În Gwagwalada, Nigeria o conductă a Nigeria National Petroleum Corp s-a spart și a curs petrol timp de o săptămână cât să satureze un hectar de pământ lângă o sursă de apă.

19 martie: Dintr-o conductă a Enbridge Normal Wells s-au scurs 6.290 de barili de țiței în Fort Simpson, Canada.

25 martie: 2.200 de barili de lichid toxic se varsă în râul Athabasca din Fort MacKay, Canada. Chimicalele provin din depozitele de deșeuri ale Suncor Tar Sands.

27 martie: Un tren deraiază într-un oraș din Minnesota, Statele Unite și se varsă 952 de barili de țiței.

29 martie: O conductă a Exxon Mobil are o fisură de aproape șapte metri și se varsă 12.000 de barili de bitum în Arkansas, Statele Unite.

31 martie: 16 barili de lichid hidraulic pe bază de țiței se varsă în râul Grand de la o centrală termică din Michigan, Statele Unite.

2 aprilie: Peste 60.000 de barili de petrol pe zi sunt furați dintr-o conductă a Shell Nigeria în Nembe, Nigeria.

3 aprilie: Dintr-o platformă de forare de la 350 de kilometri de Newfoundland, Canada, se scurg 0,25 de barili de țiței.

4 aprilie: De la rafinăria Exxon din Chalmette, Louisiana, Statele Unite, se scurg 0,24 de barili de hidrogen sulfurat și 0,04 barili de benzen.

8 aprilie: O conductă a OPEC se fiserează și se scurg 5.500 de barili de țiței, contaminând estuarul Winchele din Esmeraldas, Ecuador.

9 aprilie: la 29 de kilometri de Nuiqsut, Alaska, din cauza unei erori umane, se scurg 157 de barili de țiței de la o stație de alimentare a Repsol E&PUSA Inc.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger