VIDEO. Solutia high-tech a Chinei pentru cererea de produse netratate cu pesticide

13

Intr-un clip video, Reuters relateaza de la fabrica de plante Jingpeng din Beijing, considerata cea mai mare ferma de interior din China, care nu foloseste pamant sau lumina soarelui pentru a creste vegetale precum laptuci sau varza, ci o solutie lichida si tehnologia LED. Desi este de 10 ori mai scump, procesul economiseste energie si asigura o productivitate de pana la 20 de ori mai mare decat metodele traditionale.

Fabrica din Beijing, care se intinde pe 1.300 de metri patrati, foloseste un sistem computerizat de crestere a plantelor, care ii permite sa obtina vegetale de doua ori mai rapid si o productivitate de 10 pana la 20 de ori mai mare decat intr-o ferma traditionala. Totodata, ii asigura un loc de cinste pe piata in crestere a produselor netratate cu pesticide din orasele mari ale Chinei. Tehnologia are insa si un pret, reflectat in cel al produselor, care sunt de 3 pana la 5 ori mai scumpe decat cele crescute in mod traditional.

Sursa: Huffington Post

Foto: Captura Youtube

Tags:13 comentarii

  • te grabesti !
   1300 ha este enorm, ar fi imposibila o fabrica cu aceasta suprafata (3.6×3.6km)
   1300 mp inseamna un 36 x 36 m
   vrea sa evidentieze ca ocupa spatiu mic dar dar cu suprafata desfasurata mare, multietajat

 1. Fara suparare, sunteti putin in urma. Cu cativa ani. Conceptul de hydrponics (“fermele” in mediu acvatic) a fost inlocuit de aeroponics (plante crescute in aer si “hranite” cu pulverizatoare). Nutritia e mai bine controlata si, este eliminat mediul de crestere comun, apa, ce ar putea facilita transmiterea de boli de la planta la planta.
  Oricum, felicitari pentru aceasta linie de articole. In definitiv, viitorul va fi al agriculturii sau nu va fi deloc. 😛

  • Romanasul vs. chimicalele…. da draga, TOT ce mananci contine chimicale (elementele alea fundamentale de la chimie (stii tul, de a chestia aia — scoala la care na-i prea fost)) .
   Sa ma anunti cand vei manca ceva care nu e compus din elemente din tabelul periodic 😉

 2. daca in anul 2010 voi considerati ca fiind stire o chestie care s-a intamplat acum 11 zile inseamna ca va trimiteti corespondenta cu porumbei. impaiati.

  • titi, asta e cam nod in papura. articolul nu are pretentia sa fie la categoria “ultima ora” sau intr-o publicatie stiintifica .

   Mai deranjant e faptul ca au ales sa arunce o astfel de stire fara a dezvolta articolul mai mult de un paragraf – articolul despre mitul urban cu ouale facute de-a gata de chinezi ocupa de 20 de ori mai mult spatiu decit articolul de mai sus, care dicuta o situatie reala. (!)
   Poate cineva ar vrea mai multe informatii fara sa urmareasca clip-urile.

   Tot asa nu cred ca e normal sa lasi niste clipuri fara subtitrare in romaneste – publicul acestui site se presupune a fi roman, si nu toti sunt cunoscatori ai limbii engleze.
   De fapt, ma intreb, judecind dupa numele site-ului, si unele traduceri dubioase din engleza care au transpirat in ultima vreme in articole, cui se adreseaza acest think.hotnews?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger