11.11.2011: Pământul într-o zi. Filmul omenirii

0

Data de 11 noiembrie 2011 a fost fixată ca ziua în care proiectul One Day on Earth (O zi pe Pământ) se va desfășura în toată lumea. Este a doua ediție a acestui proiect, prima fiind deja transformată într-un film care a rulat în această toamnă și în cinematografele din România.

Un eveniment media care s-a bucurat de mare susținere, proiectul ODE (One Day on Earth) invită toți locuitorii planetei să filmeze viața din ziua respectivă din locurile unde se află. Pe website-ul proiectului vor putea fi postate filmulețele și, astfel, o hartă interactivă va fi creată; va urma o selecție a filmelor, după care toate clipurile selectate vor fi montate în filmul One Day on Earth – partea a doua.

Proiectul a început în anul 2008, după ce inițiatorul acestuia, Kyle Ruddick, a avut ocazia să vadă muzicieni din toată lumea creând, împreună, o armonie unică la festivalul internațional Sacred Music. Inspirat de acel moment, Kyle s-a gândit să facă același lucru și prin film. Pentru anul trecut, data filmării a fost 10.10.2010; pelicula a fost un succes la festivalurile internaționale de film. Pentru data de 11 noiembrie, toți cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe pagina oficială a evenimentului – http://www.onedayonearth.org – și să aibă o cameră de filmat.

”One Day on Earth este o comunitate activă, care participă, nu doar privește. Împreună, suntem o diversitate uimitoare, descoperită prin noi înșine, cu conflicte, tragedii, triumf, tot ce se întâmplă într-o singură zi pe planetă”, spun organizatorii evenimentului pe website. Invitația de participare este deschisă pentru oricine. Aici găsiți trailer-ul primului film One Day on Earth.

 

Sursa și foto: Discovery News

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger