Acumulatorul Urban Mobil vă invită weekendul acesta în cartierul Timpuri Noi din Bucureşti

0

A venit toamna, vacanţa a luat sfârşit, iar Acumulatorul Urban Mobil (AcUM) se instalează chiar în faţa unei şcoli din cartierul Timpuri Noi. Asociaţia Komunitas vă invită de pe 26, până pe 28 septembrie, pe bulevardul Nerva Traian nr. 33, în faţa Şcolii nr. 81, la cea de-a 5-a amplasare a Acumulatorului.

 

Acumulatorul urban mobil in cartierul Timpuri Noi

 

AcUM este un pavilion modulabil, cu o structură de lemn placată cu faţade din ferestre recuperate în urma termopanizării blocurilor din Bucureşti, ce a fost realizat în cadrul unui atelier de lucru colectiv coordonat de studioBASAR, la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură.
AcUM este deschis de vineri până duminică, între orele 11:00 – 21:00; vă aşteptăm cu mic cu mare să povestim despre cartier şi despre locuitorii săi prin chestionare, hărţi mentale sau machete. Timp de câtave zile, AcUM va găzdui şi o serie de evenimente:

Vineri 26 septembrie
16.00-17.30 Atelier pentru copii cu ‚Fata din soc’ şi drumul până acasă
19.30 Proiecţie de Film

Sâmbătă 27 septembrie
11.00-13.00 Atelier pentru copii ca o expediţie în căutarea ‚Oraşului Florilor’
18.00-19.30 Discuţie despre locuri Dâmboviţa
19.30 Proiecţie de Film

Duminică 14 septembrie
11.00-13.00 Tur Ghidat prin cartier

Accesul este gratuit la toate activitățile.

Evenimentul face parte din proiectul ”Spaţii urbane în acţiune”, cea mai nouă iniţiativă a Asociaţiei Komunitas. Proiectul este coordonat de Asociaţia Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociaţia ArtWe, Asociaţia tranzit.ro, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi este susţinut de grupul de arhitecţi studioBASAR.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de lucru in care se vor desfasura activităţile sunt 3 cartiere din Bucureşti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi. Detalii suplimentare despre proiect, puteţi afla de pe pagina de Facebook.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.  Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.orgwww.fondong.fdsc.ro.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger