100 de milioane de chinezi de la sate se vor muta în orașe în următorul deceniu

0

Peste 100 de milioane de chinezi din mediu rural se vor stabili la orașe în următorul deceniu, testând capacitatea urbelor de a asigura servicii medicale și bunăstare pe măsură ce o altă generație de migranți întorc spatele agriculturii, arată un raport guvernamental.

Raportul Comisiei pentru Populația Națională și Planificarea Familială din China preconizează că până în 2020, populația urbană din China va depăși pragul de 800 de milioane, iar mare parte dintre aceștia vor fi migranți de la sate care nu au asigurare medicală în orașele pe care le numesc acasă.

Studiul analizează ce provocări aduce valul de urbanizare din China. “Țara noastră încă se confruntă cu multe provocări în asigurarea unei urbanizări sănătoase”, arată raportul în care se mai precizează că națiunea asiatică trebuie să-și întărească capacitatea urbană.

Migranții rurali vor să fie absorbiți de orașele unde se mută, dar există o mare discrepanță între cererea de servicii publice în orașe și capacitatea de furnizare.

Recensământul de anul trecut din China scotea la iveală faptul că populația este de 1,34 miliarde de oameni, iar 670 de milioane locuiesc în orașe.

Foto: Flickr / Ray Devlin

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger