100 de kilometri de trafic în China

0

Capitala Chinei, Beijing, se confrunta la sfârșitul lunii trecute cu un ambuteiaj de 100 de kilometri care, la 23 august, intra în ziua a noua, potrivit CBCnews. Mii de camioane aflate pe ruta Beijing-Huai’an au supraaglomerat autostrada națională 100, făcând-o impracticabilă. Un purtător de cuvânt al Biroului de Gestionare a Traficului din Beijing a spus că ambuteiajul s-a produs din cauza “capacității insuficiente de trafic (…) cauzată de lucrări de mentenanță [a autrostrăzii]”.

Lucrările sunt programate să dureze până la 13 septembrie, așa că aglomerările s-ar putea extinde până atunci. Șoferii blocați au puține opțiuni de combatere a traficului, iar unii dintre ei se plâng că vânzătorii de la marginea drumurilor se folosesc de ambuteiaje pentru a crește prețurile produselor. Un șofer de camion susține că a cumpărat tăiței instant la un preț de patru ori mai mare decât cel original. Alt șofer a spus că a rămas blocat în trafic timp de trei zile și două nopți. Și nu e prima oară când autostrada cu pricina s-a confruntat cu un asemenea ambuteiaj; unul similar a avut loc în luna iulie și a durat aproape o lună.

Potrivit China Daily, supraaglomerările rutiere din Beijing ar urma să sporească în septembrie, odată cu începerea noului an școlar, iar autoritățile au pregătit pentru asta o serie de măsuri. Printre acestea se numără și o taxă pe ambuteiaj pentru șoferi, pe care unii o atribuie lenei autorităților municipale din capitala Chinei.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger