10 produse interzise în meniul unui vegan

3

Tot mai mulți oameni se înscriu în trendul vegan, angajându-se la un stil de viață fără produse animale. Meniul veganilor este mai strict decât cel al vegetarienilor, și asta pentru că nu elimină doar carnea, ci și fructele de mare și peștele, produsele lactate sau orice alte mâncăruri ce conțin un ingredient provenit de la animale. Aflați care sunt 10 dintre produsele care îi determină pe vegani să presteze muncă de detectiv pentru a evita contravenții alimentare.

Iată o listă de produse care nu au ce căuta în meniul unui vegan:

1. Carnea. Prima pe listă, carnea este exclusă din alimentația veganilor. Aceștia nu mănâncă niciun fel de carne, în niciun fel de circumstanță. Hamburgerii, cotletele de porc, aripioarele de pui sau curcanul la cuptor – toate sunt interzise.

2. Peștele și fructele de mare. Chiar dacă e vorba de creveți, fish fingers sau somon la gratar, acestea nu au ce căuta în meniul unui vegan.

3. Produse lactate. Totul de la lapte la iaurt, de la unt la brânzeturi este interzis.

4. Ouă. Tot ce e făcut din ouă este exclus din meniul unui vegan. Asta include și maioneza, dar și torturile și prăjiturile.

5. Mierea de albine. Albinele sunt animale, albinele fac mierea, deci veganii nu mănâncă miere de albine.

6. Zahăr. Veganii nu mănâncă zahăr alb pentru că de cele mai multe ori este procesat cu cărbune de oase.

7. Bere. Berea Guinness este filtrată folosind gelatină derivată din pește. Și nu este singura. Deși unele tipuri de bere sunt vegane, altele sunt filtrate cu albușuri de ouă.

8. Pâinea. Majoritatea tipurile de pâine sunt în regulă, conținând doar patru ingrediente – făină, drojdie, apă și sare. Altele, însă, sunt făcute cu unt, ouă și zahăr.

9. Bezele. Acestea și alte dulciuri precum bomboanele gumate sunt făcute cu gelatină – o proteină făcută din fierberea oaselor, pielii și altor părți de animale. Dar, multe alte produse junk sunt vegane, deși nu sunt sănătoase.

10. Dressing-ul de salată. Deși salata este perfectă pentru vegani, dressing-ul este problematic. Verifică lista de ingrediente și evită dressing-ul dacă are lecitină, un derivat din țesut de animale care împiedică separarea uleiului de oțet, sau gălbenuș de ou.

Foto: Flickr / Joelk75

Citiți și:

Nicio masă fără pâine, nicio pâine fără mituri

Mâncăruri pentru o mai bună prestație în pat

150 de sfaturi dietetice și nicio metodă rapidă de a slăbi

Tags:3 comentarii

  1. cred ca este o gluma proasta….probabil ca cele “10 porunci pentru a intra in trendul vegan” sunt in asentimentul actualului guvern, pentru a redresa tara….mai au sa-si puna funia de gat, daca aceasta este facuta din canepa…..:))))))acesti oameni sunt…..drogati si nu vad in ce secta au intrat

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger