10 metode de a alege sexul copilului

1

Oamenii încearcă să controleze sexul viitorului copil de când lumea. Ştiinţa a revoluţionat concepţia, dând femeilor oportunitatea de a-şi mări şansele de a avea o fetiţă cu 92%. Unii cred că este greşit că influenţezi sexul copilului, dar ştiinţa nu trebuie implicată tot timpul. Există metode de a controla sexul copilului fără proceduri riscante. Iată zece dintre acestea.

10. Alimentaţia. Mâncarea sănătoasă contribuie la spermă sănătoasă. Modificările în dietă au efect asupra sexului copilului. Oamenii de ştiinţă spun că dieta viitoarei mame influenţează PH-ul tractului reproductiv. Cromozomii Y se dezvoltă într-un mediu alcalin, iar cromozomii X preferă un mediu acid. Dacă viitorii părinţi îşi doresc o fată trebuie să mănânce multe legume şi peşte, iar dacă vor un băiat trebuie să mănânce carne, sodiu şi ouă, adică să aibă o dietă bazată pe proteine. Cercetările arată o legătură între consumul de energie în jurul momentului concepţiei şi naşterea de băieţi. Dar, o alimentaţie echilibrată este necesară pentru o sarcină sănătoasă.

9. Poziţia sexuală. Poziţiile şi obiceiurile sexuale favorizează un gen sau altul. Dacă părinţii încearcă să conceapă un băiat, penetrarea adâncă va ajuta la depunerea spermei mai aproape de cervix. Pentru a concepe o fată, este recomandabilă o penetrare superficială, adică poziţia misionarului. Astfel, sperma stă mai departe de ovul decât în alte poziţii, aceasta fiind cheia conceperii unei fetiţe. Explicaţia constă în rezistenţa mărită a cromozomilor X faţă de cromozomii Y, dar cromozomii X înoată mai încet.

8. Orgasmul. Orgasmele multiple în timpul sexului sunt favorabile conceperii unui băiat, întrucât corpul produce substanţe după orgasm care fac mediul din vagin mai alcalin, care favorizează “sperma de băiat”. Contracţiile care acompaniază un orgasm ajută la deplasarea spermei în cervix, dând “spermei de băiat” o şansă în plus să fie disponibilă când ovulul este disponibil pentru fertilizare.

7. Frecvenţa contactelor sexuale. Pentru a vă creşte şansele de a avea un băiat, trebuie să faceţi sex nu mai devreme de 24 de ore înainte de ovulaţie până la 12 ore după ovulaţie. Mucoasa cervixului prezentă la ovulaţie este mai puţin acidă şi destul de “alunecoasă” pentru ca “sperma de băiat” să ajungă la ovul mai repede. Întârzierea contactului sexual după 12 ore de la trecerea semnelor ovulaţiei poate favoriza conceperea unei fete.

6. Metoda Lydia Pinkham. Cercetătorii au discutat în 2003 posibilitatea ca suplimentul de ierburi Lydia Pinkham să favorizeze conceperea unei fete. Amestecul de ierburi al Lydiei Pinkham a fost iniţial un amestec de legume cu scopul de a trata infertilitatea în perioada victoriană. Componentele amestecului echilibrau nivelul de estrogen. Unii cred că nivelul scăzut de estrogen determină conceperea unei fete, iar nivelul dominant de estrogen determină conceperea unui băiat.

5. Tehnologie. În general, sperma trebuie să fie 50% “de fată” şi 50% “de băiat”.  Aparatele existenţe în domeniu pot creşte procentul în favoarea unuia dintre sexe. Până în prezent, însă, nu este posibil ca procentul să fie de 100% în favoarea unuia dintre sexe. Procesul sortează sperma în funcţie de ADN. Apoi, folosind inseminare intrauterină sau fertilizare în vitro se “implantează” sperma procesată. Pentru cei care şi-au dorit fată, procesul a reuşit în proporţie de 92%, iar pentru cei care au vrut băiat, procesul a reuşit în proporţie de 81%.

4. Metoda cu albumină. Dr. Ericsson este un om de ştiinţă american care a dezvoltat metoda cu albumină în timpul unei cercetări din Germania. Sperma este filtrată prin albumină, urmând a fi implantată prin inseminare intrauterină. Această metodă ajută la alegerea sexului copilului.

3. Metoda “opuşii se atrag”. Doi cercetători ruşi au descoperit că este posibil să separi sperma cu cromozomi X de sperma cu cromozomi Y prin încărcătura electrică pe care o emit. Mai târziu, cercetătorii au descoperit că şi ovulele au încărcătură electrică. Întrucât sperma cu cromozomi X (-) şi cea cu cromozomi Y (+) sunt invariabile, cum e posibil ca ovulele să atragă ambele? Această întrebare i-a făcut pe cercetători să deducă faptul că ovulele sunt capabile să alterneze încărcătura electrică pentru a atrage una dintre tipurile de spermă. Această descoperire are multe ramificaţii cu privire la alegerea sexului.

2. Metoda lunară. O expresie babiloniană spune că “femeia este fertilă în timpul unei anumite perioade ale lunii”. Cercetătorii au descoperit că femeile sunt fertile în aceeaşi fază a lunii în care s-au născut. În plus, au lămurit fazele Yin şi Yang ale ciclului fertilităţii care au legătură cu cele 12 semne ale zodiacului. Dacă momentul conceperii are loc când luna este în perioada Yin, se naşte o fată.

1. Diagnosticul genetic preimplantare. Aceasta este cea mai eficientă tehnică în selectarea sexului. Cu o acurateţe de aproape 100%, prin această tehnică viitorii părinţi nu aleg doar sexul copilului, ci şi embrionul sănătos. Tehnica este costisitoare si intensivă. Pe de altă parte, tehnica este foarte controversată dacă este folosită pentru selectarea sexului şi chiar ilegală in unele ţări.

Foto: Reuters

Cititi si:

Bebelusii transmit mesaje secrete

Alaptatul, hrana si legatura unica intre mama si copil. Se poate inlocui?

Cuplurile isi pot face teste ADN inainte de a hotari sa aiba copii

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Cum făceau dinozaurii sex? » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger