Un stil de viaţă prietenos cu mediul nu este uşor de susţinut. Dacă eşti, însă, o iubitoare a naturii, ai deja o geantă adaptată la provocările cotidiene. Iată zece produse care nu trebuie să lipsească din geanta unei ecologiste moderne, în opinia celor de la Huffington Post.
1. Batistele vintage
Întrucât ne aflăm în sezonul răcelilor şi gripei, este recomandată batista vintage în locul unei grămezi de şerveţele din hârtie care umplu gropile de gunoi inutil. Batistele vintage se găsesc la orice magazin de profil sau în pieţe la preţuri foarte rezonabile. În funcţie de model şi culoare, poţi “purta” răceala cu stil.
2. Sticlele refolosibile
Sticlele de plastic sufocă oceanele şi gropile de gunoi, deci este foarte prietenos cu mediul să porţi o sticlă reutilizabilă în geantă. Vei fi uimită de câte ori vei apela la ea în cursul unei zile. Asigură-te, însă, ca sticla să nu conţină BPA.
3. Caserole pentru mâncare
Dacă mergi la o cină şi vrei să iei restul porţiei acasă cel mai bine e să ai caserola la tine, pentru a evita folosirea inutilă de plastic şi hârtie pentru împachetarea resturilor.
4. Pungi refolosibile
Nu ştii niciodată când vei trece prin piaţă în drumul spre casă. Pentru a evita consumul inutil de pungi din plastic, este recomandat să ai deja în geantă pungi refolosibile pentru cumpărături. Cel mai bine e ca şi acestea să fie textile, pentru a elimina plasticul de tot.
5. Cremă şi produse de make-up fără toxine
De asemenea din trusa pentru vreme rece, crema nu lipseşte din geantă. Pentru a fi prietenoasă cu mediul, alege o cremă fără chimicale toxice.
6. Cana refolosibilă pentru cafea
Impresionează-i pe cei de la cafenea cu cana ta refolosibilă pe care o porţi în geantă. Vei evita irosirea multor pahare de carton şi plastic, fără să renunţi la plăcerea ta zilnică, cu care îţi începi ziua.
7. Ghidul pentru peşte
Fie că eşti la restaurant sau la pescărie, e bine să ai în geantă ghidul cu informaţii despre speciile de peşte în pericol, care conţin mercur sau care poluează. Astfel, vei evita să contribui la dispariţia acestora, fiind informată.
8. Bileţel pe card
E greu să-ţi aminteşti că cel mai eco produs este cel pe care nu îl cumperi când eşti în faţa unei vitrine atractive. De aceea, e bine să ai un bileţel pe card care să-ţi amintească. “Chiar am nevoie de asta?” sau “Nu e în bugetul tău!” poţi scrie pe bileţel.
9. Bilet de transport în comun
Dacă eşti o femeie prietenoasă cu mediul cu siguranţă ai bilete de transport în comun în geantă şi nu cheile de la maşină. Eşti norocoasă dacă oraşul în care locuieşti dispune de o reţea accesibilă de transport.
10. Ghid cu informaţii despre pesticide
Nu este uşor să găseşti produse organice, de aceea e bine să ai la îndemână o listă cu frictele şi legumele cu cea mai puţină cantitate de pesticide.
Foto: EPA
3 comentarii
Si cel mai important, al unsprezecelelea, biletul de internare la balamuc.
acest articol mi-a placut asa de mult incat de maine, renunt la geanta si imi iau trolerul(asta ca sa-mi intre cele amintite mai sus)……
Ce de ciudatenii:
1. Batistele vintage – Da si mucii verzi din batista sunt foarte eco friendly, ce sa zic. Igiena e igiena.
2. Sticlele refolosibile
O sticla de sticla grea, care se poate sparge in geanta. Mda, buna idee,, nu multumesc.
3. Caserole pentru mâncare
Nu mai bine iti comanzi tu fix cat mananci?
4. Pungi refolosibile
Da, celebra traista de baba!
5. Cremă şi produse de make-up fără toxine
Sigur, costa de 10x, si se borseste in 2 zile
6. Cana refolosibilă pentru cafea
Da, o cana de tabla smaltuita sau una de ceramica, impreuna cu stical de tabla pentru apa. C’mon!!!
7. Ghidul pentru peşte
Ce e gresit ina comanda pastrav de crescatorie sau crap.
8. Bileţel pe card
Genial!!!!!
9. Bilet de transport în comun
In special in Romania!
10. Ghid cu informaţii despre pesticide
Inca o lista uraaaaaaa!!!!
Deci o femeie ar trebui sa care 2 kilograme de prostii in geanta. Buna idee, o sa-i spun sotiei.