10 aşezări bizare în care e imposibil de crezut că trăieşte cineva

0

Un oraş cu 700 de perechi de gemeni şi o rată de naştere a lor cu 1000% mai mare decât media globală. Unul în care se retrag circarii la pensie, cu tot cu animalele alături de care au lucrat, sau unul în care localnicii trăiesc în peşteri subterane din cauza temperaturilor extreme, ieşind la suprafaţă doar noaptea, pentru a juca golf. Huffington Post a realizat un colaj cu 10 din cele mai bizare aşezări ale lumii în care puţini oameni îşi imaginează că ar putea trăi şi despre care puteţi citi mai jos.

 

1. The Villages, Florida, SUA (110.000 locuitori)

Un oraş în care se practică segregarea după criterii de vârstă. Persoanele sub 19 ani nu au acces, iar toate locuinţele trebuie să găzduiască cel puţin o persoană peste 55 de ani. Există un raport de 10 femei pentru fiecare bărbat, bolile cu transmitere sexuală sunt în floare şi s-a dezvoltat o piaţă neagră de Viagra. The Villages este una dintre cele mai mare aşezări pentru pensionari din lume, fiind dezvoltată de miliardarul H. Gary Morse, care a murit la sfârşitul lui octombrie. Ea se întinde pe 85 de kilometri pătraţi şi este regiunea metropolitană din SUA cu cea mai mare rată de extindere.

 

kunming

2. “Regatul oamenilor mici”, lângă oraşul Kunming, China

Înfiinţată de un grup de oameni mici de înălţime pentru a se feri de discriminare, aşezarea a impus condiţia ca toţi locuitorii ei să aibă sub 1,29 metri. În 2009, localnicii au transformat localitatea într-o atracţie turistică iar acum se îmbracă ca personajele de poveste. Unii preţuiesc parcul tematic pentru că oferă locuri de muncă celor nu şi-ar putea găsi altfel, alţii o critică pentru că îi prezintă pe oamenii mici în ipostaze comice.

 

3. Coober Pedy, Australia (1.695 de locuitori)

Un oraş minier în care se exploatează opal, unde localnicii locuiesc în grote subterane pentru a evita temperaturile extreme. Locuitorii ies noaptea la suprafaţă, când e mai răcoare, pentru a juca golf cu crose şi mingi fosforescente.

 

4. Insula Miyakejima, Japonia (2.884 de locuitori)

Sirenele urlă adesea şi toţi localnicii poartă măşti de gaze din cauza unui vulcan care împrăştie constant gaze toxice. În perioada 2000-2005, insula a fost abandondată din cauza erupţiilor de proporţii, o treime din ea fiind în continuare inaccesibilă.

 

5. Manshiyat, Naser, Egipt (262.050 locuitori)

Cunoscut drept “Oraşul gunoaielor”, colectorii de deşeuri aruncă în el gunoaie din Cairo. Localnicii reciclează 90% din ele, de patru ori mai mult decât majoritatea companiilor occidentale din domeniul reciclării.

 

6. Monowi, Nebraska, SUA (1 locuitor)

Când Rudy Eiler a murit în 2004, soţia sa a rămas singurul locuitor din Monowi. Ea s-a autoproclamat primar şi conduce o librărie şi o tavernă pentru care şi-a acordat singură o licenţă pentru vânzarea băuturilor alcoolice.

 

7. Noiva do Cordeiro, Brazilia (600 de locuitori)

Un oraş locuit în mare parte de femei şi fondat în 1891 de o femeie exilată din propria casă pentru adulter. Puţinii soţi şi fii de peste 18 ani sunt obligaţi să muncească într-un oraş aflat la aproape 100 de kilometri distanţă şi se întorc acasă doar în weekend. Asta înseamnă că femeile sunt responsabile pentru toate aspectele vieţii din oraş, de la agricultură, la urbanistică şi religie, iar localnicii spun că asta e spre binele lor. La sfârşitul lui august, ele au lansat un apel la celibatari interesaţi să mute în Noiva de Cordeiro, dar cu condiţia ca aceştia să se adapteze la regulile orânduirii lor femeieşti.

 

8. Centralia, Pennsylvania, SUA (10 locuitori)

Un incendiu care a izbucnit subteran într-o mină de cărbune abandonată din 1962 va arde pentru încă 250 de ani. Focul se întinde pe 150 de hectare. Scurgerile sulfuroase au alungat 1.000 de localnici din oraş. Au mai rămas doar 10.

 

9. Gibsonton, Florida, SUA (14.234 de locuitori)

Un oraş destinat circarilor pensionaţi, unde elefanţii şi maimuţele trăiesc în curţile caselor. Al “Uriaşul” şi Jeanie “Jumătatea de femeie” au fost primii localnici, măsurând 2,4 metri, respecitv 76 de centimetri.

 

10. Cândido Godói, Brazilia

700 de gemeni trăiesc într-un oraş cu 6.600 de locuitori – rata de naştere a gemenilor este cu 1000% mai mare decât media globală. Localnicii susţin că, în anii ’60, medicul nazist Josef Mengele le-ar fi administrat femeilor medicamente pentru a naşte numai gemeni.

 

Puteţi citi şi:

Ţările care se apropie cel mai mult de eliminarea decalajului dintre bărbaţi şi femei

Ţările în care oamenii se simt cel mai bine şi cel mai rău

Ţările în care e cel mai bine şi cel mai rău să trăieşti ca bătrân


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger